Altay’ı Rakibi Adanaspor | Adana’nın Kaderi Altay’ın Ellerinde Altay’ı Rakibi Adanaspor | Adana’nın Kaderi Altay’ın Ellerinde

TFF 1'nci Lig'de 31'nci hafta maçında deplasmanda sonuncu Giresunspor'u 3-0 ile geçen Göztepe, artık Süper Lig kapısını sonuna kadar araladı. Bitime 3 maç kala büyük avantaj yakalayan sarı-kırmızılar takipçilerinin oynayacağı maçlara odaklandı. Çorum FK, Kocaelispor ve Sakaryaspor'un alacağı sonuçlara odaklanan Göztepe buradan gelecek sevindirici haber ile kupaya uzanarak üst lige çıkacak. Aksi sonuçlarda Göztepe, haftaya Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak Gençlerbirliği maçına bırakacak. Evinde şampiyonluk şölenine hazırlanan Göztepe, Gençlerbirliğini yendiği takdirde kupaya uzanacak ve 2 senelik hasretini sona erdirecek. Giresunspor galibiyetiyle geri sayıma geçen sarı-kırmızılılar, galibiyetin ardından taraftarla bütünleşerek kritik galibiyetin sevincini kutladı.

Stoilov oyundan memnun

Göztepeli futbolseverler Giresun dönüşünde oyuncuları ve teknik ekibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda coşkuyla karşıladı. Göztepe'de mutlu sona koşan Teknik Direktör Stanimir Stoilov, kazanmayı hak ettiklerini dile getirdi. Giresunspor'un haftalar önce küme düşmesine rağmen iyi futbol oynadığını belirten Bulgar teknik adam, "Bence Giresunspor sempatik, ligi çeken ve oynamaya çalışan bir takım. Bu nedenle kendi takımımdan savunma anlamında memnun kalmadım. Çünkü rakibimize fırsatlar verdik. Fakat genel anlamda oyunun kontrolü bizdeydi. İstediğimiz bir çok şeyi sahaya yansıttık. Artık önümüzdeki maçlara odaklanacağız" dedi.

Yalçın'dan kariyer rekoru

Giresunspor deplasmanında 2 gol birden atan Yalçın Kayan adeta yıldızlaştı. Bu sezon gol sayısını 9'a yükselten başarılı orta saha oyuncusu kariyer rekorunuı kırarak bir ilke imza attı. Sarı kırmızılı formayı 31 maçta terleten Yalçın, Tuzlaspor, Altay ve Giresunspor'a 2'şer gol atarken, Eyüpspor, Bandırmaspor ve Adanaspor müsabakalarında da sevinç yaşadı.

Editör: Haber Ekspres