Enginarlı Pilav (İzmir Usulü)

Enginarlı Pilav Malzemeleri

3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan – yemeklik doğranmış
2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı bezelye – haşlanmış
4 adet orta boy enginar
Tuz
Beyaz biber
3 su bardağı su
½ limonun kabuğu – rende
½ bağ dereotu

Nasıl Yapılır?

Pirinçleri yıkayıp, süzün.

Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip hafifçe kavurun. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Enginarları iri küpler olacak şekilde doğrayın, tencereye ekleyin. Ardından bezelyeleri ekleyin ve bir tur karıştırın. Tuz, akbiber ve suyunu ekleyip, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çekince rende limon kabuğu ve ince doğranmış dereotunu ilave edin ve alttan üste doğru havalandırıp üzerine havlu kağıt serin ve kapağını kapatıp 10–15 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin.

Paris 2024 Olimpiyat sofrasında kuş sütü eksik! Paris 2024 Olimpiyat sofrasında kuş sütü eksik!

Editör: Sude Kula