İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin 20 Mayıs 2024 tarihinde bir helikopter kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın ardından, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın kazaya karışmış olabileceğine dair dedikodular konuşulmaya başlandı. 

Tüm yolcular yaşamını yitirdi

İbrahim Reisi, Azerbaycan ziyareti dönüşünde yaşanan bu kaza sonucunda hayatını kaybetti. Kazada Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu tüm helikopter yolcularının öldüğü belirtildi. İranlı yetkililer, kazanın suikast mı yoksa bir kaza mı olduğunu araştırdıklarını duyurdu.

Soruları beraberinde getiren ölüm

İbrahim Reisi’nin ölümü sonrasında İran’da seçim tarihi ve geçici Cumhurbaşkanı’nın kim olacağına dair bir açıklama yapıldı. İran liderinin ölümü, "Suikast mı kaza mı?" sorularını da beraberinde getirdi.

"Bizimle bir ilgisi yok"

İsrailli bir yetkili, kazayla İsrail’in bir ilgisi olmadığını belirtti. Açıklamada, “Bizimle alakası yok” ifadesi kullanıldı. 

Putin ile Esad Moskova’da bir araya geldi Putin ile Esad Moskova’da bir araya geldi

"Sinyalleri fırsat bildiler"

İsrail'de askerlik yaptığını belirten bir Reddit kullanıcısının aktardığına göreyse İsrail'in helikopter kazasında parmağı olduğu yönünde. Kullanıcı Reisi'nin düşen helikopterinde sinyal alıcılara siber bir saldırı yapıldığını belirtirken "Mossad'ın üst düzey teknolojisinin kaynağı ABD. Teknoloji helikopterin anlık sinyallerini sisli havayı fırsat bilerek bozmuş ve helikopterin düşmesine neden olmuştur." dedi.

"Pilot ABD'de görev almış"

İsrail'in en büyük destekçisi ABD'nin bu teknolojiye sahip olduğu bilinirken helikopterin kaptanının da soruşturulması gerektiği belirtildi. Bahse konu kaptanın daha önce ABD'de görev almış bir pilot olduğu belirtiliyor.