İzmir'deki elektrik faciasında karar: Yöneticiler serbest! İzmir'deki elektrik faciasında karar: Yöneticiler serbest!

İZDEDA'nın açıklamasına göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere ve Örnekköy'de yapılan kooperatif modeli ile gerçekleştirilen dönüşüm, Halk Konut modeliyle ne ilgili ne de benzerlik göstermektedir. Bu projede, arsası depremzedelerin yıkılan veya riskli evlerinin bulunduğu alanlardan oluşmakta olup, yapım maliyeti tamamen arsa sahipleri tarafından karşılanmaktadır.

Finansal Destek ve Müşavirlik Hizmetleri

Projenin finansal kaynaklarına ulaşma konusundaki zorluklar ve önceki süreçte yeterince desteklenmemesi, Halk Konut modelinin gelişimini engellemiştir. Ancak, İZDEDA'nın ifadesine göre, bu durum düzeltilmekte ve dünya bankası kredisi ile finansal sorunların aşılması hedeflenmektedir. Ayrıca, İzbeton A.Ş, Egeşehir A.Ş ve Baybel A.Ş gibi belediye şirketlerinin sağladığı müşavirlik hizmetleri, kentsel dönüşüm sürecinin daha etkin bir şekilde ilerlemesine katkı sağlamaktadır.

Açıklamanın Amacı ve Önemi

İZDEDA'nın bu açıklaması, söylenti ve yanlış anlamaların önlenmesi ve Halk Konut modelinin doğru anlaşılması adına yapılmıştır. Devlet yetkilileri ve belediye yöneticilerinin bu konuda daha fazla bilgilendirme yapmaları ve kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması, en büyük temennileri arasındadır.

İZDEDA'nın açıklamasıyla, Halk Konut ve kooperatif modelleri arasındaki farklar netleşmekte ve projenin doğru anlaşılması sağlanmaktadır.