Altay, Trendyol 1. Lig'de deplasmanda Eyüpspor'a 4-1 mağlup olarak ligden düşmesi kesinleşti.

Altay'ın Düşüşü

Altay, Eyüpspor karşısında aldığı yenilgiyle ligden düşmesi kesinleşti. Giresunspor'un ardından küme düşen ikinci takım olan siyah beyazlılar, gelecek sezon TFF 2. Lig'de mücadele edecekler.

Sezon İçindeki Zorluklar

Altay, bu sezon transfer yapamadı ve bazı tecrübeli isimler takımdan ayrıldı. Bu durum, takımın performansını olumsuz etkiledi ve düşüşü hızlandırdı. Son haftalarda alınan kötü sonuçlar, ligde kalma umutlarını tamamen ortadan kaldırdı.

Gelecek Sezon

Altay, sezonu Ahlatcı Çorum FK, Manisa FK, Boluspor, Adanaspor ve Ankara Keçiörengücü maçlarıyla tamamlayacak. Ancak, bu maçlar artık ligde kalma mücadelesi için değil, TFF 2. Lig'e hazırlık için önemli olacak.

Geçmişten Günümüze Altay

Altay, daha önce 2010-2011'de TFF 1. Lig'e veda etmiş ve TFF 3. Lig'e kadar gerilemişti. Ancak, 2018-2019 sezonunda TFF 1. Lig'e geri döndü ve 2020-2021'de Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi. Ne yazık ki, Süper Lig'de sadece bir sezon mücadele ettikten sonra tekrar 1. Lig'e düştüler.

Eyüpspor Yükselişte!

Öte yandan, Arda Turan'ın takımı Eyüpspor, 67 puana yükselerek Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

EYÜPSPOR 4 - ALTAY 1

Eyüp Stadyumu'nda oynanan müsabaka, ev sahibi ekibin 4-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Eyüpspor'a galibiyeti getiren golleri 8 ve 55. dakikalarda Bruno, 23. dakikada Recep Niyaz ve 64. dakikada penaltıdan Regattin kaydetti. Altay'ın tek sayısı ise 14. dakikada Deniz Kadah'tan geldi.

Süper Lig'i garantileyen Eyüpspor, ligin bir sonraki haftasında Manisa FK deplasmanına gidecek. Altay, sahasında Çorum FK'yı ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada sol taraftan Regattin’in kullandığı kornerde arka direkte Robin Yalçın’ın kafa vuruşu üst direkten döndü. Dönen topu Bruno, altıpas içerisinde kafa vuruşuyla tamamladı. 1-0

14. dakikada sağ kanattan Özgür Özkaya’nın kullandığı serbest vuruşta kimsenin dokunamadığı top altıpas çizgisinin gerisine düşerken, bu noktada oluşan karambolde Deniz Kadah’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1

23. dakikada Bruno’nun pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Recep Niyaz, sağına çekip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kalecinin solundan filelere gönderdi. 2-1

55. dakikada Fredy’nin savunmanın arkasına derinlemesine attığı pasta topla buluşan Bruno, topla birlikte ceza sahasına girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-1

Trabzonspor-Karagümrük Maçında Yumruklu Kırmızı Kart! Trabzonspor-Karagümrük Maçında Yumruklu Kırmızı Kart!

62. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan Bruno’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Sefa Özdemir’in eline çarpınca hakem Alpaslan Şen, penaltı noktasını gösterdi.

64. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Regattin’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 4-1

Stat:

Eyüp

Hakemler: 

Alpaslan Şen, Azad İlhan, Onur Gülter

Eyüpspor: 

Berke Özer, Mehmet Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro (Dk. 68 Metehan Baltacı), Ömer Bayram, Taşkın İlter, Fredy (Dk. 73 Sinan Gümüş), Recep Niyaz (Dk. 82 Bekir Yılmaz), Regattin (Dk. 68 Saiz), Ampem, Bruno (Dk. 73 Thuram)

Altay: 

Mustafa Çalışkan, Yusuf Tekin (Dk. 81 Enes Yetkin), Kuban Altunbudak (Dk. 81 Hikmet Çolak), Sefa Özdemir, Özgür Özkaya, Nurettin Küçükdeniz (Dk. 68 Onur Efe), Salih Sarıkaya, Enes Öğrüce, Ceyhun Gülselam, Mehmet Gündüz (Dk. 90 Arda Gezer), Deniz Kadah (Dk. 90 Onur Yıldız)

Goller: 

Dk. 8 ve 55 Bruno, Dk. 23 Recep Niyaz, Dk. 64 Regattin (Penaltıdan) (Eyüpspor), Dk. 14 Deniz Kadah (Altay)

Sarı kart: 

Dk. 12 Kuban Altunbudak (Altay)

Editör: Nurican ALBAYRAK