Lise öğrencilerinde farkındalık oluşturulması için “Bil, Ayrıştır, Kazan” isimli bir turnuva önerisinde bulunan İzmir Ekonomili gençler, ilköğretim öğrencileri için hazırladıkları “Atıkları Kahramanın Yap” isimli projede ise, evsel atıklardan yapılan oyuncakların özel bir sergide İzmirlilere sunulabileceğini iletti. İEÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencileri, titizlikle geliştirdikleri projeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın açılış konuşması yaptığı online platformda jüriye sundu. İEÜ’lü gençlerin, “Halkla İlişkiler Kampanyası” dersi kapsamında, dijital ortamda fikir alışverişinde bulunarak hazırladığı projeler, Başkan Tugay’dan tam not aldı. Proje sunumuna Başkan Tugay’ın yanı sıra Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Uyum Birim Koordinatörü Atıl Yakın, Çevre Koruma Müdürü Aylin Eroğlu, Proje Birimi Eurodesk Temsilcisi Metin Şavural, Basın Yayın Müdürü Eylem Başar katıldı.  İEÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Aksoy, hazırlanan projelerin etkili ve uygulanabilir olduğuna dikkat çekti. Dr. Aksoy, “Öğrencilerimize teorik derslerin yanı sıra uygulamalı dersler de sunuyoruz. Bu sayede gençlerimiz kendilerini geliştiriyor, derslerde edindikleri bilgileri projeye dönüştürmüş oluyor. Benim ve Tribeca İletişim Danışmanlık Başkanı Öğretim Görevlisi Cem İlhan’ın verdiği ders kapsamında öğrencilerimiz, Karşıyaka Belediyesi için özel kampanyalar hazırladı. Katı atıkların geri kazanımı; doğamız, geleceğimiz ve sağlığımız için çok önemli. Öğrencilerimiz, özellikle bu konuya dikkat çekerek, etkili çalışmalar hazırladı. Lise ve ilköğretim çağındaki gençlerde farkındalık oluşması üzerine yoğunlaştı” dedi.

Çalışmalar sürecek

Projelere ilişkin bilgi veren Dr. Aksoy, “Karşıyaka Belediyesi’ne sunulan projelerden ilki, lise öğrencilerini hedefliyor ve sürdürülebilir bir dünya için gençlerin aktif rol almasını amaçlıyor. Projenin odağında, Karşıyaka’daki liseler arasında Haziran-Ekim ayları arasında ‘Bil, Ayrıştır, Kazan’ adlı bir turnuva düzenlenmesi yer alıyor. Bir diğer proje ise, ilköğretim öğrencileri için. ‘Atıkları Kahramanın Yap’ adlı projede öğrencilerin, evsel atıklardan oyuncak tasarlamaları ve bunların sergilenmesi amaçlanıyor. Projelerde sosyal medyanın da yaratıcı ve aktif biçimde kullanılması gerektiği, belediyeye iletildi. Belediye yetkilileri de hazırlanan iletişim kanpanyalarını çok beğendi. Bundan sonra da öğrencilerimizle, toplum olarak yaşadığımız sorunlara farklı bakış açılarıyla çözümler getiren projeler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
 Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise, gençlere güvendiklerini belirterek, “Atıkların ayrıştırılması ve geri kazanıma yönlendirilmesi, bizim çok değer verdiğimiz bir konu. Emek harcayan tüm arkadaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Gençlerin bakış açısının çok özel ve farklı olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizi her zaman dikkatle dinlememiz gerektiğine inanıyorum. Gençlere güveniyorum" dedi. İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu da toplumsal ve çevresel duyarlılıkları olan ve kurumlara katkı sağlayacak gençler yetiştirmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi