İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir apartmanda yangın çıktı. Apartmanın üst katında çıkan yangına 27 yaşındaki Kaan Yalçın asansörde yakalandı. Arkadaşını ziyaret etmek için apartmana gittiği öğrenilen Yalçın hayatını kaybetti

Yangın, dün saat 14.30 sıralarında Hasan Güven Caddesi'ndeki bir site içindeki apartmanın üst katında çıktı. Dumanları fark eden bina sakinlerinin ihbarla olay yerine AKS 110, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi araç trafiğine kapatırken, yangının çıktığı dairedeki 4 kişi itfaiye merdiveniyle dışarıya çıkarıldı. İlk müdahalenin ardından 4 kişi, tedbir amaçlı çevre hastanelere kaldırıldı.

Çalışmalarına devam eden itfaiye ekipleri, dışarı çıkmadığı belirlenen Kaan Yalçın'ı bulmak için harekete geçti. İtfaiye ekipleri Yalçın'ı asansörde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Yalçın'ın dumandan zehirlenip, hayatını kaybettiği belirlendi. Savcının incelemesinin ardından Yalçın’ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, Yalçın'ın yangın çıkan apartmanda oturmadığı, bir arkadaşına ziyaret için geldiği belirtildi.

'ELEKTRİK TESİSATI KİLİTLENİNCE MAHSUR KALMIŞ'

Yalçın'ın çok yardımsever biri olduğunu anlatan dayısı Sedat Özkan "Kaan, arkadaşlarını ziyarete gitmiş. Dumanı görünce hemen yardım için yukarıya koşmuş. Dumandan etkilenmiş, binayı da bilmediğinden çıkamamış. Kurtulmak için hemen ilk asansöre girmiş. Elektrik tesisatı kilitlenince mahsur kalmış. Yangından 10-15 sonra müdahale etmişler ancak hayata geri döndürememişler. Geçen cumartesi günü beni ziyarete gelmişti. Maç izlemek için sözleşmiştik. Muğla'daki orman yangınında da gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katılmıştı. Bana da sürekli videolar atıyordu. Hayatı çok severdi, insanlara yardım etmeyi çok severdi. Bu olayda da böyle olmuş. Yangında ihmal olduğunu düşünüyoruz. Çok yeni bir bina olmasına rağmen yangın alarm sistemi ve söndürme sistemi çalışmamış. Gerekli şikayetlerde bulunacağız" dedi.