İzmir'de küfürleşmenin sonu mezar oldu! İzmir'de küfürleşmenin sonu mezar oldu!

İzmir'in en lüks gece kulüplerinden biri olan Tac Mahal'e, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hava, kara ve denizden eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda; uyuşturucu ticareti, silah ticareti ve rüşvet suçları ile suçlanan toplam 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 3 aktif ve 1 emekli kamu görevlisi de yer aldı.

Çete gece kulübünü paravan olarak kullanıyordu

Edinilen bilgilere göre, Zirek ve Alabaylar adlı suç örgütlerine mensup şahıslar, uzun süredir örgütlü olarak uyuşturucu madde imal ve ticareti, silah ticareti ve rüşvet suçları işliyorlardı. Suç gelirlerini aklamak için de Tac Mahal isimli gece kulübünü paravan olarak kullanıyorlardı.

Operasyonda ele geçirilenler

Eş zamanlı operasyonlarda gece kulübünden 9880 adet Ecstasy Hap, 5711 adet Sentetik Ecza Hap, 67.29 Gr Esrar Maddesi, 5 Adet ruhsatsız Tabanca, 1 adet Akrep olarak tabir edilen otomatik tabanca, 13 adet 9mm Fişek, 87 adet 7.62 mm Fişek ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi.

Çete lideri çatıdan kaçmaya çalıştı

Operasyon sırasında çete liderlerinden A.Z.'nin terasta toplantı yaptığı an polis helikopteri tarafından kaydedildi. Havadan, karadan ve denizden polis kuşatması altında kalan A.Z., yan taraftaki çatıya kaçmaya çalıştı. Helikopter tarafından takibe alınan A.Z., deniz tarafına inince yakalandı ve gözaltına alındı.

4 kamu görevlisi gözaltına alındı

İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerine yardım ve yataklık yapan ve bilgi paylaşan 4 kamu görevlisini de tespit etti. Gözaltına alınan kamu görevlilerinden 3'ü aktif polis memuru, 1'i ise emekli polis memuru.

Operasyon devam ediyor

Zirek ve Alabaylar suç örgütü üyelerinden 20 kişi daha gözaltına alındı. Operasyonla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi