Genç sanatçı Şevval Bıdı’dan ilk kişisel sergi: "İyi de Ben Kimim" Genç sanatçı Şevval Bıdı’dan ilk kişisel sergi: "İyi de Ben Kimim"

Kültürpark Rotary Kulübü ve Döngü Kooperatifi iş birliğiyle üç yıl önce hayata geçirilen ‘Ketenden Şeyler’ Atölyesi, İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde unutulmaz bir konserle kutlandı. Bu projenin amacı, kırsaldaki kadınlara istihdam sağlamak ve keten üretimine destek olmaktı. Konserde, Avusturya Liseliler Kartçınar Klasik Türk Müziği Korosu, kırsal kadınlar için sahneye çıktı. Tire Kahrat Köyü'nde devam eden çalışmalarla, kırsaldaki kadınlara iş imkanları yaratılmaya ve keten üretimi sürdürülebilir hale getirilmeye çalışıldı. Konser, Kültürpark Rotary Kulübü liderliğinde ve Döngü Kooperatifi iş birliğiyle gerçekleşti. Şef Prof. Dr. Sıtkı Anlam Altay yönetimindeki koro, seçkin Türk müziği eserlerini başarıyla seslendirdi.

İş birliğiyle topluma ilham vermeye devam ediyor

İzmir Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, Rotary Kulüpleri üyeleri ve birçok seçkin izleyici, konseri izledi. Kahrat Muhtarı Mehmet Kuray Kuru ve Ketenden Şeyler Atölyesi'nde eğitim alan kadınlar da davetli olarak salonda yer aldılar. Konserin son bölümünde, Döngü Kooperatifi ortakları ve Kültürpark Rotary Kulübü üyeleri de koro ile birlikte sahneye çıkarak performansa katıldılar. Keten tarımının yaygınlaştırılması ve Kahrat Keten Atölyesi'nin kurulması çalışmalarına destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen Avusturya Liseliler Kartçınar Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları da sahnede yer aldı. Konser organizasyonunu destekleyen Kültürpark Rotary Kulübü üyeleri ve Adnan Saygun Sanat Merkezi yönetimi, bu güzel etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağladılar. Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Özer Öztürk ve Döngü Kooperatifi Başkanı Zeynep Derece, projenin başarısında emeği geçen herkese teşekkür ettiler. İstanbul'dan gelen konukları ağırlayarak dostluk bağlarını güçlendiren Kültürpark Rotary Kulübü ve Döngü Kooperatifi, bu örnek iş birliğiyle topluma ilham vermeye devam ediyor.

Editör: Adnan Karabulut