İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla yürütülen operasyonlar kapsamında yapılan Çember-18 operasyonunun başarısını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, aranan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda toplamda 4 bin 995 firarinin yakalandığını belirtti.

Operasyonların Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlıklarının koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin çeşitli yöntemlerle yakalandığını bildirdi. Yol aramaları, ev ve iş yerlerine baskınlar, kimlik kontrolleri gibi yöntemlerle yapılan operasyonlarda, arama kaydı bulunan suçluların yakalandığını aktardı.

Adana'da otomobil sulama kanalına uçtu | 6 kişi mahsur kaldı Adana'da otomobil sulama kanalına uçtu | 6 kişi mahsur kaldı

Bakan Yerlikaya, operasyon sonuçlarına ilişkin detayları paylaşarak, firari suçluların kısa süre içerisinde yakalanmasının önemine vurgu yaptı. Operasyon kapsamında aranmakta olan şüphelilerin dağılımına da değinen Bakan Yerlikaya, 0-5 yıl arasında aranan 4 bin 938, 5-10 yıl arasında aranan 29 ve 10 yıl üzerinde aranmakta olan 28 kişinin yakalandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, son olarak, "Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz!" diyerek operasyonların halkın güvenliği ve huzuru için kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Editör: Sedef Didem Ezme