İlçenin dört bir yanından gelen on üç çocuk, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun makamında misafir edildi. Minik başkanlar, koltuğa teker teker oturarak, Konak için özgürce düşledikleri projeleri ve istekleri dile getirdi. Başkan Mutlu, çocukların hayallerini dinlerken, Konak'ı daha yaşanabilir ve çocuk dostu bir ilçe haline getirmek için çabaladıklarını vurguladı.

Çocuklar, parklar ve spor alanlarına olan taleplerini öne çıkardılar. Konak'taki en sevdikleri yerlerin parklar ve meydanlar olduğunu belirterek, bu alanların daha da geliştirilmesini istediler. Minik başkanların büyüklere verdiği ders niteliğindeki sözleri, toplumun genelinde takdirle karşılandı.

İzmir'de lösemi hastası genç kıza sevgilisinden şok evlilik teklifi! İzmir'de lösemi hastası genç kıza sevgilisinden şok evlilik teklifi!

“Her çocuk çocukluğunu doyasıya yaşasın istiyoruz”

Çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Mutlu, Konak’ın çocuk başkanı olarak ne istediklerini sordu. Aralarında spor ve sanatla ilgilenen çocukların da yer aldığı minik başkanlar Konak hayallerinde de sanat ve spor kurslarına değindi. Daha çok park ve oyuncak talep eden çocuklar bir yandan da sosyal konulara değinerek büyüklerine insanlık dersi verdi. Park ve oyuncağın yanı sıra hastanelerdeki çocukları unutmayarak bu konuya da dikkat çeken minik başkanlardan “Roman çocukların ayrımcılığa uğramadığı bir dünya” talebi de geldi. Çocukları duyarlılıklarından ötürü kutlayan Başkan Mutlu, “Biz her çocuk gülsün, her çocuk çocukluğunu doyasıya yaşasın istiyoruz. Bu da çocukların büyürken kentin olanaklarından eşit yararlandığı, eğitimden eşit yararlandığı, dezavantajların giderildiği bir ortamda mümkün. Konak’ta adil kent, eşit yurttaş diyerek yol çıktık ve çocukların hiçbir ayrımcılığa uğramadığı bir Konak için çalışıyoruz” İfadelerini kullandı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, çocukların keyifli vakit geçirebileceği etkinlikler hakkında bilgi verdi. Minik başkanları Macera Parkı ve çocuk tiyatrosuna davet eden Başkan Mutlu, onları sanat ve spor kurslarına katılmaya teşvik etti.

Konak Belediyesi, 23 Nisan Çocuk Şenliği ile ilçedeki çocuklara bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Başkan Mutlu, çocukları 24, 25, 26 ve 27 Nisan'da düzenlenecek olan şenliğe davet etti. Etkinlikler arasında ip atlama, basketbol, ayak tenisi ve dans gibi çeşitli etkinliklerin yanı sıra sihirbazlık gösterisi de yer alacak.

Şenliklerin programı ise şu şekilde:

24 Nisan'da Ege Mahallesi Parkı'nda

25 Nisan'da Gültepe Şenel Aksu Parkı'nda

26 Nisan'da Beştepeler Sosyal Tesisleri'nde

27 Nisan'da Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı'nda gerçekleşecek.

Muhabir: HABER MERKEZİ