Tek liste ile gidilen seçim sonrasında Girgin gelecekle ilgili planlarını anlattı

Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilen İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nde Semih Girgin yeniden başkan eçildi. Tek liste ile girilen seçim sonrasında Girgin geçmişte yaptığı çalışmaları anlatırken geleceğe dair de önemli mesajlar verdi.  

Başkan Girgin toplantıda yaptığı konuşmada: “16 Nisan 2004 derneğimizin kuruluş tarihi. Bu sene 20. Yılımızı kutlayacağız. O dönemki Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi’nün çok büyük emekleri olmuştu. Sonrasında derneğimize sahip çıkan kurucu başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 30 Ekim 2019 tarihinde olağanüstü genel kurulda karşınıza çıktığım zaman derneğin değişim ve yenilenme zamanının geldiğini vurgulamıştım. Gerçek Kemeraltı esnaflarımızdan oy istemiş, sizler de yetki vererek bizleri bu göreve layık görmüştünüz. O günden bu günden bu güne kadar yönetim kurulu sizleri mahçup edecek hiçbir adım atmamış ve sorumluluğunu hep bilmiştir” dedi.


Pek çok projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Girgin, “Bu dönemde yeni dernek binamızda kavuştuk. Burası şu anda Büyükşehir Belediyesiyle beraber kullandığımız 2 yılda bir uzattığımız dernek binamız. Buraya kira ödemiyoruz. Bu konuda Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum.  Esnafımızla İngilizce kurslarımıza başladık. Kemeraltı’nı alt yapısına girmek yürek isteyen bir işti. 70 yıldır hiç dokunmayan sokakların yağmur ve kanalizasyon ayrıştırılması elektrik, su, internet ve telefon hatlarının yenilenmesi, zemin perakende değiştirilmesive geri kalan birçok dokunuş hiç kolay değil” dedi.

SON DAKİKA: İzmir'de Trafiğe Çıkacaklar Dikkat! SON DAKİKA: İzmir'de Trafiğe Çıkacaklar Dikkat!


Yeni dönemde seçilecek siyasilerden destek isteyen İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Umarım yeni dönemde başkanlarda bizleri yalnız bırakmazlar. 2020 yılında pandemi dönemini hep beraber yaşadık. İnanılmaz sıkıntılar çektik. Pandemi bitmeye yakın yaptığımız 2 Nisan 2021 tarihli olağan genel kurulda tüzük değişikliğiyle yeni bir döneme başladık Yeniden yapılanmayı yani küçülerek büyümeyi hedef edindiğimiz genel kurulda esnafların derneğinin tekrar söz sahibi olduğu Kemeraltı aidiyet duygusunun önemini ve bilinçli bir dernek olma yolundaki adımlarımıza o dönem karar vermiştik” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM KADROSU
Olağan Genel Kurul’unda Semih Girgin başkanlığındaki yeni yönetim kadrosunda şu isimler yer aldı: Tamer Yıldırım, Hasan Altuner, Deniz Barçın, Serhat Gülaylar, Ebru Camkıran,  NurattinŞatafoğlu, Erhan Yaşar, Ali Çalık, Özlem Şahin ve Hüseyin Nas.

Kaynak: BURCU YANAR