Çiftçilere Teknolojik İmkanlarla Destek

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, bitkisel üretim sezonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak çiftçilere her türlü desteklerini verdiklerini belirtti.

Manisa Cumhuriyet Meydanı, 1 Mayıs Coşkusuna Ev Sahipliği Yaptı Manisa Cumhuriyet Meydanı, 1 Mayıs Coşkusuna Ev Sahipliği Yaptı

Teknik Personel ve Gelişen Teknoloji İle Sahadayız

Öztürk, deneyimli teknik personel kadrosu ve ilerleyen teknolojinin tüm imkanlarıyla sahada olduklarını vurguladı. Fenolojik gözlemler ve monitör tuzak kontrolleri ile hastalık ve zararlıların tespit edildiğini ifade eden Öztürk, ayrıca sosyal medya, SMS sistemi ve sahadaki çiftçi görüşmeleriyle mücadelenin doğru zamanda ve doğru yöntemle gerçekleşmesini sağladıklarını dile getirdi.

Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonlarıyla Mücadelede Verimlilik

Manisa genelinde bulunan 50 adet Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu ile 48 adet Dijital Kameralı Feromon Tuzak hakkında bilgi veren Öztürk, elde edilen verilerle mücadelenin en doğru zamanda yapıldığını belirtti. Bu sayede gereksiz ilaçlamalardan kaçınıldığını ve ürün kayıplarının önüne geçildiğini vurguladı.

Editör: Nurican ALBAYRAK