Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde gerçekleştirilen Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda konuşan Şimşek, fonun hem kamu hem de özel sektör yatırımlarını hızlandıracağını belirtti.

Türk Yatırım Fonu'ndan Büyük Beklentiler

Mehmet Şimşek, konuşmasında Türk Yatırım Fonu'nun Türk Devletleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını vurguladı. 2024 yılı sonuna kadar Türk Devletlerinin 1,9 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ve 178 milyon nüfusa ulaşmasının beklendiğini söyleyen Şimşek, fonun bu büyümeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

İstanbul'un Jeopolitik Önemi

Türk Yatırım Fonu'nun İstanbul'da kurulacağını açıklayan Şimşek, şehrin jeopolitik konumu, güçlü girişimcilik ekosistemi ve nitelikli beşeri sermayesinin fon için büyük avantajlar sunduğunu belirtti. Şimşek, fonun yüksek standartlı bir uluslararası finans kuruluşu olarak faaliyet göstereceğini ve uluslararası en iyi uygulamalara uygun olarak yönetileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası 2024 ve 2025 beklentilerini açıkladı! Avrupa Merkez Bankası 2024 ve 2025 beklentilerini açıkladı!

Fona Teknik Destek ve Projeler

Şimşek, fonun KOBİ'lerin büyümesine, altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm gibi birçok alandaki yatırımların artmasına katkı sağlayacağını açıkladı. Ayrıca fonun birçok alanda projelere teknik destek vereceğini belirtti.

Fon'un İşleyişi ve Yönetimi

Bakan Şimşek, fonun etkin işleyişini sağlayacak yönetmelikler ve iş planlarının hızlı bir şekilde tamamlanmasının önemine dikkat çekti. Fon bünyesinde yüksek nitelikli, profesyonel kadroların oluşturulmasının da önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üye olma isteğini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Uzun Dönemli Finansal Sürdürülebilirlik

Fon'un iş modelinde uzun dönemli finansal sürdürülebilirliğin temel ilke olması gerektiğini belirten Şimşek, bugün ayrıca fonla ilgili "Ev Sahibi Ülke Anlaşması"nın imzalanacağını duyurdu. Fonun başarılı işbirliklerine örnek olacağına inandığını ifade eden Şimşek, Türk Yatırım Fonu'nun çalışma ilkeleri ve etkin işleyiş mekanizmasıyla büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Editör: Nurican ALBAYRAK