Menemenspor için çok zor geçecek bir hafta idi. Lider Ümraniyespor'u konuk etti. Rakibi geçen hafta Altınordu'ya sadece 1 devrede 4 gol atmış, sonra skorun rehavetiyle gol atmayı bırakmıştı. Bu sefer öylesine rahat oynayamayacaklardı.

***

Karşılaşmaya Menemen çok çok hızlı başladı. Hakemin düdüğü ile birlikte sarı lacivertli takım, hemen sağ açıktaki Mustafa'ya uzun top oynadı. Göğsüyle topu önüne aldı, kaleye paralel ilerledi, önünü açtı, yakın mesafeden şutu hem yavaş idi hem de auta gitti. Saniyeler 7'yi gösteriyordu.

36. saniyede ise yine gole yaklaşıldı. Bu sefer Mustafa pas verdi, Ali Özgün'ün şutu gol getirmedi. Yalnızca 36 saniye içinde 2 gol kaçırdı.

***

Tempolu başlayan mücadele, tempolu devam etti. Daha istekli olan, daha çok koşan ev sahibi takımdı. Konuk takım bu ligde daha tecrübeli. Bu tecrübesini kullanmaya çalıştı. Oyun dengeliydi.

Ali Keten nerede boşluk olursa, orada oynatılıyor. Bu maçta sağ bekte görev aldı. İleri geri çalışmak ona göre değil. Karşısında da sol bek Gökhan Süzen vardı. İleriye çıkıp ataklara katılması intihar olabilirdi. Sadece gerektiği zamanlar çıktı.

Sol bekte oynayan Alberk ileri geri oynamayı sever. Ama onun da karşısında geçen hafta 2 asist yapan Alaaddin vardı. Pek fazla hücuma çıkamadı.

Menemenspor rakibini kendi yarı alanında karşılayınca, defansta çok kalabalıklaştılar. Boş alan vermediler, kanatları da, merkezi de iyi kapattılar.

Hücuma çıkılırken çok hızlıydılar. Bir tarafta Mustafa, diğer tarafta Mehmet'le ileriye top taşındı, boş alanlar bulundu ama toplar Ali ile buluşturulamadı. Ali de 63. dakikada yerini Hüseyin'e bıraktı. İleriye çıkışlarda Hüseyin kullanılmaya başlandı. Güçlü yapısını kullanarak, rakibe oldukça zorluk çıkardı. Bunun yanında bu fiziğine rağmen hızlı koşuları ile de takımına oldukça katkı sağladı.

***

74. dakikada sağdan Mustafa içeriye topu gönderdi. Arka tarafta bomboş kalan Mehmet Boztepe topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

Golden sonra Ümraniye yüklenmeye çalıştı. 'Çanakkale geçilmez'i uygulayan Menemensporlu oyuncular, hızlı hücumla pozisyon buldular. Sık sık defansı eksik yakaladılar ancak paslar kötü olunca fark açılamadı. Menemen bu hafta da 3 puan almayı başardı ve alt sıralardan biraz olsun uzaklaştı, yukarılara yaklaştı.

***

Genel olarak sarı lacivertli takım rakibine göre az da olsa daha iyi idi. Tek sorunları vardı, kaleye vuruşlar. Her şeyi güzel yapsalar da, topa sert ve isabetli vurmayı bir türlü başaramadı. Çok çalışılması gerekiyor şutlara.

***

Mustafa Çeçenoğlu çok koştu, çok çalıştı. Bunun yanına da kalitesini ortaya koydu. Bir nevi Süper Lig'e göz kırptı da denebilir. O kabiliyeti var.

Bir tane büyük hata yapsa da kaleci Selmani de maçta parlayan bir diğer isim idi. 43. dakikada topu kucağına almak isterken kaçırdı. Muhammet'in önüne düştü. Onun vuruşunda top üst direkten döndü. Oysa kale bomboştu.

Bu hata dışında yüzde yüzlük golleri önledi. Sağdan ceza alanı içine gönderilen topta Gomis arka tarafta bomboş kalmıştı. Yerden şutunu ayağı ile önledi. Kurtarması zor bir şuttu. Benzer bir pozisyonda 62. dakikada yaşandı. Alaaddin'in şutunu Selmani yine ayağıyla kurtardı ve galibiyete büyük katkı vermiş oldu.