Trendyol 1. Lig’de arka arkaya aldığı 7 mağlubiyetin ardından ligden düşmesi kesinleşen Altay, ligin 32’nci haftasında deplasmanda Boluspor’a konuk olacak. Trendyol Süper Lig’e çıkmak için Play-Off mücadelesi veren Boluspor ise sahadan galibiyetle ayrılarak Kocaelispor ile puan farkını eritmek istiyor.

ALTAY FORM DURUMU

Lige Tuna Üzümcü liderliğinde başlayan Altay ilk maçta Şanlıurfaspor karşısında sahadan boynu büküp ayrıldı. Üzümcü ile çıktığı 5 karşılaşmada tek galibiyet alan Altay, Tuna Üzümcü’nün görevine son vererek koltuğu geçici olarak Özkan Kılıç’a emanet etti. Kılıç yönetiminde çıktıkları 3 karşılaşmada ise 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alınmasının ardından Kılıç, koltuğu Bahloul Djilali’ye devretti. Djilali ile de 5 karşılaşmaya çıkan Altay, ligin 13’ncü haftası geride kalırken 3 teknik adam değiştirdi. 7-1’lik Eyüpspor hezimetinin ardından Djilali’den koltuğu devralan Serkan Afacan, yalnızca 3 maç kalabildiği Altay’da 3 karşılaşmada da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Kırklarelispor karşısında oynanan ve sahadan 3-2 mağlubiyetle ayrılan Altay’da, Ziraat Türkiye Kupası’nda dördüncü turda veda edildi. Ligin ilk yarısında oynanan Boluspor karşılaşmasına kulübede Yusuf Şimşek ile başlayan siyah beyazlı ekipte Yusuf Şimşek de koltukta yalnızca 5 maç kalabildi. 5 maçta 3 galibiyet alan Şimşek’in ardından Kocaelispor maçına geçici olarak takımın başında çıkan Hüseyin Tavur, Göztepe maçıyla birlikte koltuğu Cüneyt Biçer’e devretti. Ligin 22’nci haftasında devraldığı takım ile 32’nci haftaya kadar gelebilen Cüneyt Biçer, Altay’da bu sezon takımın başında en uzun süre görev alan teknik adam oldu. Biçer, Altay’ın başında çıktığı 11 karşılaşmada 9 mağlubiyet, tek galibiyet ve tek beraberlik aldı. Ligde oynadığı son 7 maçta yalnızca 2 gol atabilen siyah beyazlı ekip üst üste aldığı mağlubiyetlerin ardından 2. Lig’e düştü.

BOLUSPOR FORM DURUMU

Ev sahibi Boluspor ise Trendyol 1. Lig’e Turgay Altay yönetiminde başladı. Altay, kırmızı beyazlı ekibin başında yalnızca 3 maç kaldı ve aldığı 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile 0,67 puan ortalamasına sahip oldu. Altay’ın ardından takımın başına gelen Yalçın Koşukavak ise Boluspor ile çıktığı 31 maçta 15 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 6 beraberlik ile ayrıldı. 1,65 puan ortalamasına sahip Koşukavak’ın liderliğinde Boluspor, Trendyol Süper Lig’e çıkmak için Play-Off mücadelesi veriyor. Bandırmaspor ve Gençlerbirliği ile beraber 47 puan toplayan kırmızı beyazlı ekip Altay karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak Play-Off takibini sürmek istiyor.

Altay Adanaspor’u Ağırladı | Toros Kaplanlarının Kaderi Son 2 Maça Kaldı Altay Adanaspor’u Ağırladı | Toros Kaplanlarının Kaderi Son 2 Maça Kaldı

SON 10 MAÇ

Altay ile Boluspor arasında oynanan son 10 karşılaşmada iki takım da sahadan 4’er kez galip ayrılırken, 2 karşılaşma ise başladığı skor ile sona erdi. Altay oynanan karşılaşmalarda rakip fileleri 10 kez havalandırırken, kırmızı beyazlı takım ise rakip fileleri 6 kez sarstı.

Oynanan karşılaşmalarda gol krallığını 3 golle paylaşan oyuncular ise 1992-1993 yılları arasında Altay forması giyen Miodrag Jesic, 1986-1990 yılları arasında Boluspor forması giyen Cengiz İğneci ve 2018-2024 yılları arasında Altay forması giyen Marco Paixão oldu.

Trendyol 1. Lig’in 32’nci haftasında Altay’ın Boluspor’a konuk olacağı karşılaşma 28 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Bolu Atatürk Stadı’nda oynanacak.

Editör: Adnan Karabulut