ÖSYM'nin başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavın her aşamasında alınan üst düzey güvenlik önlemlerini kamuoyuyla paylaştı.

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi, kapılarını ilk kez açtı

Merkezdeki güvenlik, sadece sınav günü değil, hazırlık sürecinin ilk adımından başlıyor. Görevli personelin 45 günlük sınav kampı, "kırmızı çizgi" ile belirlenmiş bir bölgede başlıyor ve bu noktadan sonra dış dünyayla iletişim kesiliyor. Sınav evrakları, elektromekanik kilitlerle kilitlenerek anbean takip edilerek merkezlere gönderiliyor ve her türlü müsvedde kağıt veya baskı hatası olan soru kitapçıkları toz haline getiriliyor.

Soruların güvenliği ise özel bir alanda sağlanıyor. Binlerce yazar tarafından hazırlanan sorular, yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı bir alanda 3 kez denetlenerek şifreli soru havuzuna gönderiliyor. Ardından, kapalı matbaa merkezine kriptolu sistemlerle taşınarak şifreler çözülüyor ve akademisyenlerin çalışmaları başlıyor.

ÖSYM'nin 50. yılını kutladığı bu dönemde, sınavın hazırlık sürecinde ve güvenliğinde gösterilen titizlik kamuoyunun takdirini topluyor. Sınav merkezinin kapıları kamuoyuna açılarak, güvenlik önlemlerinin detayları da paylaşılıyor. Bu titizlik ve özen, sınav sürecinin adil ve güvenilir bir şekilde yürütülmesini sağlayarak, öğrencilerin geleceklerine olan güvenlerini artırıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredata ilişkin  sorulara yanıt verdi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredata ilişkin sorulara yanıt verdi

Editör: Haber Ekspres