Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi, düzenlediği turnuva ile kulüpleri 47. kez bir araya getirdi. Folkart TSYD Ege Kupası adıyla 3 maç oynandı, şampiyonluğu Menemenspor kazandı.

Hazırlık maçlarına çok fazla önem vermem, fazla da ilgilenmem. Ama bu maçlara gidip, izlemeyi tercih ettim. Gözlemlerim, 3 farklı konu üzerinden oldu. Bunlar sahada oynanan oyun, taraftar ve organizasyondu.

Sahada oynanan oyun

Yeni futbol kuralları bu turnuvada uygulandı. Kaleci vuruşunda top ceza alanını terk etmeden aynı takım oyuncusu tarafından oynanamıyordu. Artık oynanabiliyor. Futbolcular da hemen benimsemişlerdi bu kuralı.

Hazırlık kapsamında oynanan maçlar, lig için pek fazla ışık vermez. Hazırlık maçında farklı, ligde farklı, çok farklı bir takım ile karşılaşabiliriz. Detaylı olarak incelemek, yanlış kanıya varılmasına neden olabilir. Yüzeysel olarak bakmak gerekir.

Altınordu - Altay

İlk maç geçen hafta salı, Altınordu ile Altay arasında idi. Altınordu maça çok iyi başladı. Barselona'yı andıran paslaşmalarla rakip kaleye gitti, tehlikeler oluşturdu. Zamanla Altay toparlandı, tam saha presle pas hataları yaptırmaya başladı. Kırmızı Şimşeklerin o güzel paslaşmalarını oldukça azaltmayı başardı. Gol pozisyonlarına girildi, son pas ve son vuruşlarda başarılı olunamadı. Altınordu 1 gol atmayı başarınca, finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Erce'den sonra eldivenleri devralan Erhan'ın takıma uyumu, merak ettiğim bir konuydu. Erce ayağını iyi kullanır ve libero gibi oynar, paslarla topu oyuna çok iyi sokardı. Erhan tam olarak buna uyum sağlayamamıştı. Tam saha pres kendisini çok zorladı. Biraz heyecan yaptı. Erce'nin seviyesine ulaşmasına biraz daha vakit olduğunu gösterdi. Örneğin, bir pası Kappel'e attı. Altaylı Kappel birden bire kaleci ile karşı karşıya kaldı. Erhan burada golü önlemeyi başardı. Gerçi Erce’nin de benzer hataları oldu ama nadirendi.

Kappel çabukluğunu konuşturdu, ceza alanına topla girdi ama son paslarda ve vuruşlarda başarılı olamadı.

Paixao yokları oynadı. Görev alan oyuncular içinde topla en az buluşan isim oldu. Onda da hiç bir şey yapmadı. Altay'ı eksik oynattı bile denebilir.

Bucaspor fabrikası çıkışlı, Altınordu altyapısından, Altay altyapısına geçen bir oyuncu... Karacabey Bld.'de kiralık olarak oynamış... Yaşı 18. 1.90 boyunda, sol ayaklı stoper... 33 forma numaralı Cenk Özkaçar. Bu müsabakada en öne bu ismi çıkardım. Oynarken o kadar rahattı ki, sanki yıllardır üst seviyede oynamış gibi. Baskılara rağmen panik yapmadı, kaptırma korkusu yaşayıp topu dışarı atmadı. Çevresine baktı, topu mutlaka bir arkadaşına kazandırdı. İnşallah Altay da bu oyuncuyu kazanır.

Maç sonunda Altınordulu genç oyuncular, tribüne çıkarak kadroya girme sevinçlerini, aileleriyle, arkadaşlarıyla ve bazı minik taraftarlarla fotoğraf çekilerek kutladı. Aileler de oldukça gururlu ve mutluydular.

Devamı için buraya tıklayınız