Bu başlıklı yazımın 3. ve son bölümü. Oynanan maçlardan ve takımlardan bahsetmiştim. Şimdi taraftar ve organizasyon hakkındaki görüşlerimi paylaşıyorum sizlerle.

Taraftar

Karşılaşmalara ilgi azdı. Sadece Altay ile Karşıyaka taraftarları az da olsa ilgi göstermişlerdi. İkisinden Karşıyakalılar tezahüratlarıyla öne çıkmışlardı. Taraftar Kupası verilse, onu yeşil kırmızılılar alırdı kanımca. Fakat ne yazık ki, iki takım da ilk maçlarından mağlubiyetle ayrıldılar ve finali göremediler.

Altınordu taraftarı azdı, Menemen taraftarı daha az. Menemenli taraftarlardan biraz olsun ses çıktı, Altınordululardan ise çok çok az... Final maçında Atatürk Stadı çevresinde hiç maç havası yoktu. Bomboştu. Polisler bile yok denecek kadar azdı. Ben bile tereddüt ettim, 'Acaba maç günü veya saatini yanlış mı biliyorum' diye. Stada girince anlayabildim.

Karşıyaka ile Menemen arasında oynanan maçta, Karşıyakalı taraftarlar stat kapısından geri çevrildiler. Her zaman girilen ana kapıya giden Karşıyakalıları bir şok bekliyordu. Buradan sadece Menemenspor taraftarları girebiliyormuş. Yeşil kırmızılı taraftarlar, yan saha tarafından girebiliyormuş. Bu da bir kaç km yürümek anlamına geliyordu. Çünkü yol çok uzundu. Önceden bilinse, bu kadar yol yürünmezdi. Geldikleri yoldan geri dönüp, yan saha tarafından stada giriş yaptılar.

Organizasyon

Bu tür turnuvaları düzenlemek, iyi bir çalışma gerektirir. TSYD yönetimi bunu başarmıştı. Fakat TSYD'nin İzmir'de 100'ün üzerinde üyesi olmasına rağmen turnuvasına gelenlerin sayısı çok çok azdı. Hemen hemen hepsi de işleri gereği gelmişti. Eleme maçlarını da geçtim, en azından final maçına gelip, orada bir kalabalık oluşturmaları gerekirdi. Burada TSYD yönetimine de iş düşüyordu. Üyelerden maça gelmelerini istemeliydiler. Yaptılar mı bilemiyorum, çünkü ben TSYD üyesi değilim, bu işin dışındayım.

Kupa töreni çok çok kötüydü. Kupa taraftarın olduğu yerde değil, hiç kimsenin alınmadığı açık tribüne yakın olan yerde yapıldı. Zaten Atatürk Stadı çok büyük ve saha tribünlere çok uzak. Bu yüzden hiç bir şey göremedik. Orada neler yapıldı, hiç bir şey anlamadım. Bu tür törenler taraftarın, izleyenlerin önünde yapılır, onlarla paylaşılır. Kocaman bir - (eksi) verdim.

Bitmediiiii... Uzaklığının yanında çevreyi güvenlik görevlileri sarmıştı. Onlar da görüşe engeldi. Anlayacağınız curcunaydı. Tören devam ederken taraftarlara baktım, kimsecikler kalmamıştı. O kupa taraftarlara da gelmeli, onlar da fotoğraf çekilmeliydi. Bu TSYD Kupası'na daha da önem verilmesine neden olur, değerine değer katardı. Böyle olunca hiç bir önemi olmayan kupa statüsüne girdi maalesef.

SON

Makalenin ilk bölümü için BURAYA tıklayınız.

Makalenin 2. bölümü için BURAYA tıklayınız.