Türk Mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk Mutfağı’nın sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında bilinirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere Bornova Belediyesi de iki geleneksel tatlı olan kalburabastı ve şekerpare ile katıldı.

 Atıksız tarifler

Bornova Belediyesi’nin alanlarında uzman eğitmenleri Mutfak Atölyesi kursiyerlerine, tamamen geleneksel yöntemlerle ve atıksız bir biçimde kalburabastı ve şekerpare yapmanın inceliklerini anlattı. Eğitimde, kursiyerler yaptıkları tatlıları fırınlayıp şerbetleyerek sunuma hazır hale getirdi. Bu yıl “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” olarak belirlenen ana temaya uygun olarak kursiyerlere bilgiler de verildi.

8F360567 78Ed 4B78 Add1 993Fe12E5E53

İzmir'de bayram sessizliği | Kent merkezi boş kaldı İzmir'de bayram sessizliği | Kent merkezi boş kaldı

Asılları korunuyor

Geleneksel yemek kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediy Başkanı Ömer Eşki, “Mutfak Atölyesi’nde verilen eğitimler ile kendi kültürümüze ait, kadim bilgilerle oluşturulan yemeklerimizi ve tatlılarımızı aslını koruyarak gelecek nesillere aktarma imkanına kavuşuyoruz. Tüm Bornovalıları önümüzdeki süreçte gerçekleşecek kurslarımızdan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

19F5Ab81 8F39 4Ad7 A9B7 057Ee6E367A8

Editör: Sude Kula