İzmir'in köklü kulüplerinden Altay ve Karşıyaka'nın kadın voleybol takımlarının katıldığı Sakız Kadınlar Voleybol Turnuvası, dostluk ve renkli görüntülere sahne oldu. Ev sahibi olan Nireas Kardamyla ve Sporting Kambochora'nın da yer aldığı turnuvanın ilk gününde, Altay ve Karşıyaka rakiplerini 3-0 mağlup etti. Ancak, ikinci gün finalde karşılaşmaları gereken iki İzmir ekibi, turnuvanın dostluk amacıyla düzenlendiğini göz önünde bulundurarak yine Yunan rakipleri ile maç yaptı.

Sakız Adası'nda Dostluk Rüzgarı 1

İkinci gün oynanan Kambochora-Karşıyaka müsabakasının üçüncü setinde Altaylı voleybolcular, iki ülke arasındaki dostluğun devam etmesi adına sahaya top atarak müsabakanın yarıda kalmasına öncülük etti. Kulüp temsilcileri, önümüzdeki yıl turnuvanın İzmir'de gerçekleştirilmesi için sözleşti. Turnuva sonunda yapılan ödül töreninde 4 takıma da kupa verildi. Karşıyaka, "Sahalarda rekabet, kalplerde dostluk" yazılı bir pankart açarken, Altaylı voleybolcular ise giydikleri tişörtlerde İngilizce olarak, "Her zaman kardeşiz" mesajı verdi.

Sakız Adası'nda Dostluk Rüzgarı 2

Bu dostluk ve kardeşlik teması, Karşıyaka ile Sakız Adası takımı Lailapas arasında 1930 yılında Sakız'da yapılan ve Kurtuluş Savaşı'nın ardından ilk Türk-Yunan dostluk adımlarından biri olan futbol maçının hatırlanmasına neden oldu. Yoğun yağış nedeniyle 3'üncü dakikada yarıda kalan maç, 2014 yılında 84 yıl sonra tamamlanmaya çalışılmış ancak Karşıyakalı taraftarların dostluğun sürmesi adına 65'inci dakikada sahaya girmesiyle maç yine tamamlanamamıştı. Bu gelenek, 10 yıl aradan sonra bu kez voleybol sahalarında devam etmiş oldu.

Sakız Adası'nda Dostluk Rüzgarı 4

Altay altyapıya eski yıldızını getirdi Altay altyapıya eski yıldızını getirdi

Sakız Adası'nda Dostluk Rüzgarı 5

Sakız Adası'nda Dostluk Rüzgarı 6

Sakız Adası'nda Dostluk Rüzgarı 7

Editör: Adnan Karabulut