Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Avrupa Komisyonu'nun yeni açıkladığı Schengen vize istatistiklerine göre, Türk vatandaşlarının vize başvurularına ret oranının son 4 yılda belirgin şekilde arttığını duyurdu.

Bağlıkaya, 2019'da yüzde 9,7 olan Türk vatandaşlarının vize başvurularının reddedilme oranının, 2023'te yüzde 16,1'e yükseldiğini belirtti. Türk vatandaşlarının vize reddi oranının Çin vatandaşlarına kıyasla yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Pandemi sonrasında vize süreçlerinde artan sorunlara da değinen Bağlıkaya, vize aracı kurumlarının ve seyahat acentelerinin yurt dışı tur satışları kapsamındaki başvurularının kabul edilmemesinin, sektörde işlerin durma noktasına gelmesine neden olduğunu aktardı.

Aşırı sıcaklar turistlerin tatil rotalarını değiştiriyor mu? Aşırı sıcaklar turistlerin tatil rotalarını değiştiriyor mu?

Bağlıkaya, Türk vatandaşlarının vize alma sürecinde yaşadığı zorlukların her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, bu durumun seyahat acenteleri ve turizm sektörü üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

Kaynak: DHA