Son haftaya girilirken 1. Lig'de çoğu şey belli oldu denebilir. Rizespor ve Ankaragücü doğrudan Süper Lig'e çıkmayı başardılar. 3. bileti alacak takımlardan 3 tanesi Ümraniyespor, Boluspor ve Gazişehir Gaziantep, 1 tanesi son hafta belli olacak; ya Altınordu ya da BB Erzurumspor. Küme düşecek takımlardan Manisaspor ve Gaziantepspor kesin, 1 tanesi de çok büyük bir mucize olmazsa Samsunspor gibi.  

Denizlispor'a kurtardı denebilir

Denizlispor, sahasında ligin genç oyunculardan kurulu, Gaziantepspor'u ağırladı. Ligde sadece 2 galibiyet ve 4 beraberlik almış bir takıma yenilmesi pek düşünülemezdi. Ama alt yapı oyuncularla sahaya çıkan Manisaspor'a 2 puan kaptırmış, dili yanmıştı. Bu sefer üfleyerek yiyordu yoğurdu.
İşi sağlama alsa da Horozlar, rakip kaleye defans arkasına atılan toplarla gitmeyi tercih etti ilk dakikalarda. İlk 2 denemede Zeki ofsayta yakalandı ama 3. denemede İsmail Haktan ceza alanına girdi. Arkadan Hüseyin'in yaptığı harekette hakem penaltı noktasını gösterdi. Bana göre burada topa dokunulmuş ve faul yapılmamıştı ve hakem Emre Malok yanlış karar vermişti. Mehmet Akyüz penaltıyı gole çevirdi.
Kalesine pek getirtmediği Gaziantepspor'a 12. dakikada 3'e karşı 5 kişi yakalandı. Biraz acemilikten dolayı, solda boşta olan 2 oyuncuya topu aktarmak yerine, şut tercihi gol yemekten kurtardı.
Bol bol goller kaçarken yine de her şey iyi giderken, takım arkadaşları İsmail Haktan ve Hasan Kılıç tartışmaya başladı. Skor 3-0'a geldikten sonra her iki oyuncu da 40. dakikada Fatih Tekke tarafından oyundan alındı. Çıkarken tribünler hep bir ağızdan bağırdı: Burası Denizli herkes kendine gelsin.
Ancak devre arasında her iki oyuncuyu da taraftar çağırdı ve barışmalarında rol oynadı.
İkinci yarıda da Denizli çok üstün bir oyun ortaya koydu. Skoru 5-0'a getirirken, Mehmet Akyüz hattrick yaptı.
Oyun iyice soğudu. Denizli bu skoru yeterli gördü yüklenmedi, Gaziantep daha fazla gol yemek istemedi, ağırdan aldı. Tribünler de şarkılar söyleyerek, tezahüratlarda bulunarak kendi eğlencelerine baktılar.
Uzatmaların da sonunda Gaziantep'in topu direkten döndü. O pozisyonun hemen ardından top Mehmet Akyüz'e geldi. Arkadaşına pas atsa gol olurdu, o kaleciyi de geçmişken, 4. golünü atmak istedi, topu çizgiden çıkardılar.
Mücadelede Ziya kariyerinin ofsayt rekorunu kırmış olabilir. Kaleci Zeki de kariyerinin en rahat maçını çıkarmış olabilir.
Kaldı 1 hafta. Küme düşme hattındaki Samsunspor'dan 3 puan önde. Haftaya yenilse de küme düşme olasılığı yok denecek kadar az. Eskişehir de yenilir, Samsunspor yenerse 3'lü averaja kalır, Samsunspor düşer. İkili averaja kalırsa Denizli genel averajda -3'e -14 önde. Mucize olabilir mi? Haftaya göreceğiz.

Balıkesir'den buraya kadar

Balıkesirspor, ilk 6 için az olan şansını kullanmak istiyordu, Gazişehir Gaziantep ise ilk 6'yı garantilemek... Ev sahibi olmanın avantajıyla karşılaşmaya Gazişehir Gaziantep, daha hızlı başladı.
Balıkesir, daha 4 dakikada 2 pozisyon yaşadı kalesinde. Birinde Vukovic başarılıydı, diğerinde şanslıydı, kaleyi bulamadılar. Pozisyona girmekte zorluk yaşarken, kalesinde de büyük tehlikeler yaşadı. Özellikle Özgürcan gününde değildi aksi halde gol değil, goller atabilir, takımının farklı bir şekilde galip gelmesini sağlayabilirdi.
40. dakikada presle kapılan top Otoo'ya aktarıldı. Ceza alanına girdi, önünü açtı, şutunu çekti, üst köşeden ağları sarstı. Bal-Kes 1-0 öne geçmişti.
48'de, hızlı hücumda Tugay kendi yarı alanının ortalarından aldığı topla ilerledi, 4 kişi durduramadı. Ceza alanı önüne kadar gelip boştaki Özgürcan'a verdi. Vuruşunu yine Vukovic çıkardı.
Konuk takım, kanatlardan çok açık verdi, çok orta yaptırdı, bazılarında başarıyla savunsa da bazılarında rakiplerine bomboş vurma şansı verdi. Ya kaleci devreye girdi ya da biraz beceriksizlik yapıp müsait pozisyonlarda auta attılar.
Sedat bazen kendini şuta odaklıyor, bomboş durumdaki arkadaşlarını göremiyor. Özellikle 90+2'de solda Otoo bomboştu, pas vermedi şut çekti, gol atmayı başaramadı.
90+4'te mücadelenin son saniyelerinde Stachowiak'ta gol atmak için çıktı. Kaleci Vukovic topa sahip olunca, hızlı hücumu durdurmak için önüne geçmek zorunda kaldılar ve kartı yediler.
Balıkesirspor galip gelse de, BB Erzurum'un kazanmasıyla ilk 6 şansını yitirdi. Gazişehir Gaziantep ise Altınordu'nun kaybetmesiyle ilk 6'yı garantiledi.

Altınordu tatildeydi

Altınordu, ilk 6'daki yerini biraz daha sağlamlaştırmak istiyordu, Adana Demirspor ise kümede kalmayı garantilemek...
Ev sahibi Adana Demirspor, can havliyle oynamaya başladı. Bilenmişlerdi. Her topa müdahale etmeye çalışıyorlar, müdahale edemeyecekleri zaman da rakiplerine tatlı sert giriyorlardı. Altınordu ise tamamen pısırık kalıyor, dişe diş oynayamıyordu.
Kırmızı lacivertlilerin bize alıştırdığı şey, hep ayağa oynamaktı. Ama hiç alışık olmadığımız şeyler gördük. Defalarca ileriye doğru gelişi güzel vurmak zorunda kaldılar. Yardımlaşma yoktu. Pas verecek boşta birini bulmakta zorlanıyorlardı. Rakip yarı alana gitmekte de çok zorluk çekiyor, üstelik kalesinde de tehlikeler yaşıyorlardı.
Gol elbet gelecekti bu oyun sistemiyle, 57. dakikada Mendy ile geldi. Bu da mücadelenin seyrini değiştirdi. Adana Demirsporlu oyuncular çok yorulmuştu. Yarı alanlarına çekildiler. Gole kadar Altınordulu oyuncular sakatlanırken, golden sonra Adana Demirsporlu oyuncular sık sık sakatlanmaya başladı.
Önceden ayak bileğinden sakatlanan kaleci Kurtuluş, sonrasında yine sakatlandı, ortada hiçbir şey yokken. Sağlık ekibinin gelip, çantasını açması, iyileşmesine yetti. Birden bire sapasağlam oldu. Ülkemiz doktorlarının elinde bir sihirli değnek var. Kime dokundursalar anında iyileştirebiliyorlar. Sanırım sağlık sektöründe tercih edilen bir ülke olmamızın sebebi de bu...
Beraberlik golü arayan Altınordu'nun, bu oyun sistemiyle golü bulması zordu. Ev sahibi takım maçı yavaşlatmayı çok iyi başardı. Buna top toplayıcı çocuklar da dâhil oldu.
Maçta son dakikalardı. Top auta çıktı. Erce top toplayıcı çocuktan top istedi, o da auta çıkan topun peşinden koşmaya başladı. Erce de bunlara alışık ki, hemen reklam panosunun arkasına atladı ve orada top toplayıcı çocuğun gizlediği ve zaman geçirmek için atmadığı topu aldı, kalesine dönüp, oyunu başlattı.
Adana Demirspor, 1-0 kazanarak ligde kalmayı garantiledi. Altınordu ise ilk 6'yı son maça bıraktı. Sahasında ağırladığı Erzurumspor'u yenmekten başka şansı yok. Çünkü şu anda puan olarak eşit olduğu Erzurumspor'a ikili averajda kaybediyor. Üçlü averaja kalabilir. Gazişehir Gaziantep de dâhil olduğunda yine kaybeden takım oluyor.