Güncel olduğu için...
Hepimizi ilgilendirdiği için...
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun görüşlerini ve söylediklerine kulak vermenizi istiyorum.
Hisarcıklıoğlu, 'IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilere ilişkin, bugün milletimizin arasına nifak sokulmasına, evlatlarımızın yeniden böyle bir oyuna kurban gitmesine izin veremeyiz. Kendi geleceğimize, kendi huzur ve zenginliğimize kastedilmesine müsaade edemeyiz. Bu oyunu bozmak zorundayız' dedi. Yalan mı?

Kimlerin önünde

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında TOBB Konferans Salonunda düzenlenenTOBB İstişare Toplantısı'na Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yöneticileri ve temsilcileri katıldı.
Hisarcıklıoğlu, toplantıda her fikirden, her siyasi görüşten, her inançtan üyeleri bulunan Türkiye'nin işçileri, memurları, çiftçileri, esnafları ve işverenlerinin bulunduğunu, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen başkanlar, yerel kanaat önderlerinin toplantıda yer aldığını ifade etti.
Saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen, saldırıya uğrayan esnaf ve vatandaşlara şifa temennisinde bulunan Hisarcıklıoğlu, evi, işyeri yağmalanan, bu süreçte mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için başlattığı hızlı çalışmadan dolayı yetkililere teşekkürlerini iletti.
Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: Şurası çok açık ki, bu yaşananlar ne ülkemizin, ne de komşu coğrafyamızın huzuruna, istikrarına bir katkı sağlıyor. Bölgemize ve bölge insanımıza katkı sağlamıyor. Tam tersine Türkiye'deki kardeşlikten ve istikrardan rahatsız olanların ekmeğine yağ sürüyor. Dinine, diline, ırkına bakmadan, coğrafyamızdaki çatışmalarda mağdur olan herkese kapısını sonuna kadar açan Türkiye'den rahatsız olanları memnun ediyor. Geçmişte, farklılıklarımızın, ayrılıklara dönüştürülmeye çalışıldığı karanlık günleri, ülkemizde oynanan kirli oyunları hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Bugün milletimizin arasına nifak sokulmasına, evlatlarımızın yeniden böyle bir oyuna kurban gitmesine izin veremeyiz. Kendi geleceğimize, kendi huzur ve zenginliğimize kastedilmesine müsaade edemeyiz. Bu oyunu bozmak zorundayız.'

İlk şart huzur

Biliyoruz; Gelecekle ilgili umutlar ve hayaller konuşulmaya başlandı.
İlk defa, Diyarbakır'ı, Van'ı, Urfa'yı bir sanayi ve turizm kenti yapmanın hayali kuruldu.
Ülke olarak, büyük Türkiye'nin hayalini kurduk. Hayal kurmaktan öte, bunlarla ilgili yol haritaları çizildi, hedefler ortaya kondu. Bütün bu hayallere, hedeflere ulaşmanın ilk şartı huzurdur. Çünkü huzur, ticaret ve zenginlik birbirinden ayrılmayan bir bütündür. Huzur olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan zenginlik olmaz.
Şunu iyi bilmeliyiz ki içinde bulunduğumuz coğrafyanın istikrarı da Türkiye'nin daha güçlü, daha zengin ve daha istikrarlı olmasına bağlı.
Bu coğrafyanın, bu ülkenin, bu milletin geleceğini düşünen; şehri için, çocuğu için daha müreffeh bir gelecek isteyen herkesin en önemli önceliği huzur olmak zorundadır.
Ama hepimiz görüyoruz: PKK yanlıları, dış güçler Türkiye'yi parçalamak, milleti birbirine düşürmek için neler yapıyor.

 
Türk bayrağını dalgalandırmak

Son günlerde, kadın kılığına giren, çocuklarla işi yürütmeye çalışan PKK'lıların ve yandaşlarının yaptıklarını birlikte ibretle görüyoruz. Türk bayrağını yakmaya, Atatürk büstlerini kırmaya çalışıyorlar.
Unutmasınlar biri kırılırsa onunu, biri yırtılırsa yüzlercesini yaparız...
Bunu tarihte gösterdik, gösteririz de...
İşte bu nedenle, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun, 'Uluslararası kuruluşlarda, iş dünyasını temsil edecek tüm kuruluşlarda, Türk bayrağını dalgalandırmak en büyük vazifemizdir' sözünü de ayakta alkışlıyorum.

 
Bakalım söyleyecekler mi?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkan Yardımcılığına seçilmesiyle ilgili, uluslararası kuruluşlarda, iş dünyasını temsil edecek tüm kuruluşlarda, Türk bayrağını dalgalandırmanın en büyük vazifesi olduğunu söyledi.
Aynı sözleri İzmir ve Ege'deki büyük Kürt patronların ağzından da duymak isterim.

 
***

SON NOKTA

Altın 8 haftanın en yüksek seviyesini gördü


Altının gram fiyatı, yurt içinde doların Türk Lirası (TL) karşısında değer kazanması ve altının ons fiyatının yükselmesi ile son sekiz haftanın en yüksek seviyesi olan 90,80 TL'ye çıktı.
Geçen haftanın ilk günü 1.183,18 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı açıklanan Fed tutanaklarında üyelerin güçlenen dolardan endişelerini dile getirmesinin ardından yükselişe geçmiş haftayı 1.223,26 dolardan kapatmıştı.

Hafta sonu Fed Başkan yardımcısı Stanley Fischer'in global ekonomide yavaşlama olması durumunda Fed'in faiz artırımını erteleyebileceğini söylemesi altının haftaya yükselerek başlamasına ve 1.235 dolar direncini test etmesine sebep oldu.

Güne 1.222,73 dolardan başlayan altının ons fiyatı yükseliş isteğini sürdürerek 17 Eylül'den beri gördüğü en yüksek seviye olan 1.237,90 dolara çıktı.
Analistler, altının ons fiyatında 1.235 doların üzerinde kapanış gerçekleştirmediği sürece yükseliş trendinden bahsedilemeyeceğini bu seviyenin üzerinde kapanış olması durumunda ise 1.270 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.