Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Kötü niyetliler sektörün başına iş açtı' diye bir açıklama yaptı.
Daha doğrusu, Maliye Bakanı Şimşek, aerosol üretiminde 'kötü niyetli mükellefler' nedeniyle, ÖTV'nin önce alınacağını, sonra LPG imalatında kullanıldığı ispat edilirse iade yapılacağını söyledi.
Ehh be sayın bakanım, kötü niyetlilerin olmadığı saha mı var?
Şöyle çevrenize bir bakın...
Yaşantınızı dünden bu yana geçirin...
Bakan olmadığınız günleri düşünün...
Ne göreceksiniz, ne bulacaksınız?
Hep kötü niyetlileri...
Zaten yıllar önce söylenmiş bir söz bunu hatırlatmıyor mu?
Ne demiş zamanın maarif bakanı: Şu okullar olmasaydı, maarifi (Milli eğitimi) ne güzel yürütürdüm!
Şöyle çevrenize bir bakın yürüten yürütene...

 
Hem de belirlemişler!

Lafı uzatmadan konuya göreyim:
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılında aerosol üretiminde kullanılacak LPG teslimlerinde uygulanacak ÖTV'yi sıfıra indirdiklerini hatırlatarak, 'Biz sektöre destek vermek isterken, bazı kötü niyetli mükelleflerin bunu suistimal ettiğini tespit ettik. Mükellefler bundan sonra ÖTV'yi önce ödeyecek, sonra LPG'yi imalatta kullandıklarını ispat ederlerse ödenen ÖTV iade edilecek dedi.
Aslında burada iyiyi cezalandırmak gibi bir hareket var...
Adam vergisini zamanında ödüyor, devlete, işçisine, memleketine doğru hesap veriyor.
Kuldan ve yetim hakkını yemekten kaçınıyor...
Diğeri ise 'Nasılsa af çıkacak!' diye yapmadığını bırakmıyor...
Ve iyi ile kötü bir kefeye konuyor...
Eminim bunları yakalamanın başka yolları da vardır...
Ama öncelikle dürüst ve sağlıklı düşünen müfettişlere, araştırmacılara, istihbaratçılara ihtiyacımız var...
Doğru ile yanlışı ayıracak, namuslu kişilere...
Bir çayı bile tenezzül etmeyeceklere...
Devletten parayı geri almak kolay mı?
İnanın, imza atacak kişi, üretken insanımızı doğduğuna pişman edecektir.
Git gel Konya altı saat, dedirtecektir...
Aralarında iyi niyetlileri geçiyorum...
Onlar da 'Aman başı ağrımasın!' diyerek aynı metodu uygulayacaktır...
Bunları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de mutlaka biliyordur.

 
Yerli imalatçılar korunmalıdır

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, 2010 yılında yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile aerosol sektöründe faaliyette bulunan yerli imalatçıları korumak adına bir düzenleme yaptıklarını anımsattı.
Bu düzenlemeyle, aerosol üretiminde kullanılacak LPG teslimlerinde uygulanacak ÖTV'yi sıfıra indirdiklerini hatırlatan Şimşek, kendileri sektöre destek vermek isterken, bazı kötü niyetli mükelleflerin bunu suistimal ettiğini tespit ettiklerini ifade etti. Bakan Şimşek, sadece bu sektörde imalatta kullanmak kaydıyla ÖTV'siz LPG satışı yapılması gerekirken, sektörle ilgisi olmayan mükelleflerin söz konusu LPG'yi otomobillere satmaya başladığını ve bunun da kamu maliyesi üzerinde ciddi yük oluşturacak şekilde vergi kaybına yol açtığını belirlediklerini söyledi.

Göz göre göre...

Söz konusu tespitin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Şimşek, 2010'dan 2013 yılına kadar sektörün aldığı LPG'nin 4 kat arttığını ancak sektör büyüklüğünün bu kadar artış göstermediğini bildirdi. Bakanlığın en önemli mücadele alanlarından birinin kayıt dışılık olduğunu dile getiren Şimşek, buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
Mehmet Şimşek, sektör sektör analizlerin devam ettiğini belirterek, 'Bu sektörde ciddi bir sapma tespit ettik. Şimdi bunun gereğini yapıyoruz. Bu eğilimde olan hiçbir sektöre göz açtırmayız' dedi.
Sektör temsilcileriyle yapılan toplantılarda da bu artışın normal olmadığı kanaatine varıldığını anlatan Şimşek, 'Göz göre göre yapılan bu suistimale izin veremeyiz. Mükellefler bundan sonra ÖTV'yi önce ödeyecek, sonra LPG'yi imalatta kullandıklarını ispat ederlerse ödenen ÖTV iade edilecek' diye konuştu.
İşte son durum bu...

 
Akademik uzmanlar da 'tazminat' istiyor

TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunan akademik uzmanlar, akademik personele verilecek olan 'Yükseköğretim Tazminatı Ödemesi' düzenlemesinin kapsamına girmek istiyor.
Komisyona yapılan yüzlerce başvuruda, TBMM Başkanlığı'na sunulan Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutmanların mali haklarında, 'yükseköğretim tazminatı' adı altında yeni bir ödeme unsuru getirilerek artış yapılacağı anımsatıldı.
Ancak tasarıda akademik uzmanların adının geçmediği belirtilerek, 'Öğretim görevlisi, okutman ve araştırma görevlisi gibi öğretim yardımcısı konumunda bulunan ve akademik atanma kriterleri ve çalışma koşulları muadil (MYO Öğretim görevlileri) kadrolara nazaran daha ağır olan biz akademik uzmanların da anılan kanun tasarısı kapsamına alınmak istiyoruz' denildi.

 
'Kadın sözü' 350 milyon lira

Türkiye Grameen Mikrokredi Programı çerçevesinde herhangi bir teminat olmaksızın sadece 'söz' vererek kredi alan ev kadınları, kendi işinin patronu oluyor.
Türkiye'nin birçok bölgesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışamayan ev kadınları, 'Türkiye Grameen Mikrokredi Programı' çerçevesinde kredi alarak açtıkları iş yeriyle geleceğe güvenle bakıyor.
2003 yılında hayata geçen program kapsamında, herhangi bir teminat olmaksızın sadece 'söz' vererek 350 milyon lira kredi kullanan 110 bin kadından borcunu ödemeyen çıkmadı.
175 ülkede dar gelirli kadınların ekonomik yaşama katılmaları amacıyla yürütülen program, Türkiye'de 2003 yılından bu yana Nobel ödüllü Prof. Dr. Muhammed Yunus ile ortaklaşa yürütülüyor.

 
***

SON NOKTA

Sinpaş Yapı Denizli'de


Gayrimenkul sektöründe 40 yılın birikimiyle yüksek kalitede projeler geliştiren, her projesinde yepyeni bir yaşam anlayışını hayata geçiren Sinpaş Yapı; İstanbul, Ankara ve Gaziantep'ten sonra şimdi gücünü ve tecrübesini Denizlililere sunmaya hazırlanıyor.
Sinpaş Yapı'nın Denizli'nin konut sektöründe ilk olan projesi AquaCity, sadece Denizli'nin değil, Ege Bölgesi'nin temalı en büyük yaşam projesi olacak. AquaCity Denizli; Denizli kent yaşamını 'su' ile buluşturacak ve yeni bir yaşam anlayışını Denizli'ye getirecek.

Sinpaş Yapı'nın 40 yıllık birikimiyle bu büyük projenin detaylarını paylaşmak ve ilk ağızdan bilgileri sunmak üzere Sinpaş Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, bugün Doğa Thermal Otel, Pamukkale'de bilgilendirme toplantısı yapacak.