Biz 1923 yolunda yalpalaya yalpalaya giderken, Hindistan'ın yolladığı uzay aracı Mars yörüngesine girdi!
Hindistan, böylece Kızıl Gezegen'e uzay aracı gönderen dördüncü ülke oldu. Mangalyaan isimli uydu, şimdiye kadarki 'en ucuz gezegenler arası görev' olarak tarihe geçti.   
Uydunun yörüngeye girişini takip eden Başbakanı Narendra Modi, 'ülkesinin imkânsızı başardığını' söyledi.    
Modi, 'Kimse yapabileceğimize inanmıyordu ama başardık' dedi.
Bilim adamlarını kutlayan Modi, 'Halkımız, bilim adamlarımızla gurur duymalı. Okullarımız, üniversitelerimiz, bu başarıyı alkışlamalı. Kriket takımımız, uluslararası bir turnuvayı kazandığında halkımız büyük mutluluk yaşıyor. Bilim adamlarımız, çok daha büyük bir başarı kazandı' ifadelerini kullandı.
Aslında bu çok önemli bir konu...
Biz hep 'Çin'den söz ediyoruz ama yakında Hindistan'ın adını çok daha fazla duyacağız.    
Özellikle bizim iş adamlarımızın bu konuya dikkatlerini çekmek istiyorum.
Sadece, 'Hindistan'la iş yapan arkadaşlarınıza danışın' diyerek, konunun önemini vurgulamaya çalışıyorum.        
Yorumcular:   
'Hindistan, elalem Mars'ta mangal yapsın, biz de Ortadoğu'da birkaç sapıtmış politikacının-dincinin değirmenine su taşıyacağız, diye birbirimizi yiyelim.' diyorlar.   


Üniversitenin incileri

Sektörün en büyük Türk sermayeli markası ve ihracat lideri İnci Akü'nün, 2010 yılında ilk adımlarını attığı 'Üniversitelerin İncileri' projesinde dördüncü dönem başladı. İnci Akü'nün üniversitelilere, daha mezun olmadan kariyer fırsatı sunduğu projede, üniversitelerin yeni 'İncileri' marka elçisi olarak görev yapacak.
'Üniversitelerin İncileri' projesinin dördüncü dönemi kapsamında, 8 üniversiteden 9 marka elçisi belirlendi.
Bu sene 30. kuruluş yıldönümünü kutlayan İnci Akü'nün, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tesisine ilk ziyareti gerçekleştiren 'Üniversitelerin İncileri', kariyer yaşamlarına ilk adımı atmış oldular.
İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Pamukkale Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nde eğitimlerini sürdüren 9 üniversiteli genç, İnci Holding ve İnci Akü üst düzey yöneticilerinden mentorluk desteği ve farklı alanlarda kişisel gelişim eğitimleri alacak.
Projenin dördüncü dönemini değerlendiren İnci Akü Genel Müdürü Cihan Elbirlik, 'İnci Holding ve İnci Akü, çalışanlarının gelişimini destekliyor ve potansiyel çalışanları için de değer yaratıyor. Projemizin ilk döneminden bu yana, aynı heyecanla bugün dördüncü döneme başlıyoruz. 'Üniversitelerin İncileri' projesiyle, öğrencileri okurken iş yaşamına hazırlamaya yönelik programlar yapıyoruz. Bu projeyle, üniversite öğrencileri ile bir yandan uzun vadeli ve hayatlarında değer yaratan ilişkiler kuruyor, bir yandan da okul dönemindeki  gençlerimizin iş dünyasıyla ilişkilerini güçlendiriyoruz.'    
2010 yılında Türkiye'nin farklı üniversiteleriyle bağlantıya geçerek başlatılan bu projede 'Üniversitelerin İncileri', İzmir'de düzenlenen eğitim kampına katılıyor ve üst düzey yöneticilerimizden mentorluk desteği alıyor.


Güçlü kurum

Temeli 1952 yılında atılan ve Ege'nin en güçlü kurumlarından biri olan İnci Holding'in iştiraki İnci Akü San. ve Tic. A.Ş.,  Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruldu.
Türkiye'nin önemli sanayi gruplarından biri olan İnci Holding'in bugün toplam 15 şirketi ve 2 bin 400 çalışanı bulunuyor.
İnci Holding'in amiral gemisi olan İnci Akü, 1984 yılındaki kuruluşunun hemen ardından 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalarına başladı, 1986 yılında ilk ihracatını gerçekleştirdi.    


Paelle'yı merak edenlere!   

Bizim türlümüze benzeyen geleneksel İspanyol yemeği 'paella'yı meraklısına tarif edelim.   
Paella etle ve deniz ürünleriyle yapılan paella'nın deniz mahsullüsünün tarifini verelim:
Deniz mahsullü paella tarifi malzemeler: 1/4 bardak zeytinyağı, 2 soğan (ince kıyılmış), 5 diş sarımsak (dövülmüş), 2 bardak kısa taneli beyaz pirinç, 1/2 tatlı kaşığı safran (hafifçe ezilmiş),  4 bardak sıcak tavuk suyu, 16 çiğ karides (kabukları çıkarılmamış), 400 gr kalamar (1 cm kalınlığında dilimlenmiş),  12 siyah midye, Limon dilimleri, Tuz, Karabiber,
Deniz mahsullü paella tarifi hazırlanışı: Fırını 220C'de ısıtın. Orta hararetli ateşteki geniş bir tencerenin içinde zeytinyağını dökün, soğan ve sarımsakları tencereye atın. Esmerleşmeye başlayana kadar karıştırarak, 10 dakika pişirin. Pirinç ve safranı ekleyin, karıştırarak pirinçler saydamlaşana kadar pişirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edin, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pirinçler tavuk suyunun bir kısmını çekinceye kadar (pirinç hafif sulu kalmalı) demlendirin.
Tencereyi ateşten alın. Geniş, sığ bir fırın kabına pirinci boşaltın. Üzerine karides, kalamar ve midyeyi yerleştirin. Bezelyeyi serpiştirin. Alüminyum folyoyla fırın kabının üzerini kapatın. Paella'yı midyeler açılıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika, pişirin. Folyoyu üzerinden atıp 10 dakika fırınlayın. Limon dilimleriyle servis edin.