Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'ni gezerek, incelemelerde bulundu.
Göztepe-Kazlıçeşme arasındaki ulaşım mesafesini 15 dakikaya indirmesi planlanan tünelin inşasının 24 saat boyunca sürdüğünü belirten Elvan, çalışmaların şu anda deniz seviyesinin 95 metre altında devam ettiğini anlattı.
Tünelin denizin altındaki 5,4 kilometrelik kısmının 1,27 kilometresinin tamamlandığını açıklayan Elvan, şunları kaydetti:

Anlatması masal gibi!

'Nisan ayında başladığımız çalışmaların bugün itibari ile 3'te 1'ini tamamladık. Deniz altındaki geçiş alanı için söylüyorum, 2015 sonu itibarıyla buradaki tünel çalışmaları bütünüyle tamamlanacak. 14,6  kilometrelik bir tünel söz konusu. Bunun Avrupa yakasında 5,4 kilometrelik kesimi var. İstanbul Boğazı altında 5,4 kilometrelik bir kesim var. Asya tarafında ise 3,8 kilometrelik bir kesim söz konusu. Yeraltındaki mevcut çalışmalarımıza ilave olarak hem Asya'da hem de Avrupa'da aç-kapa ve klasik tünel açma yöntemlerle çalışmalarımız ayrıca devam ediyor. Diğer tünellerimizde de 150 metrelik bir ilerleme sağladık'
Elvan, metro Seyrantepe bağlantısıyla ilgili 2. hattın 2015 yılı mart ayında açılacağı bilgisini de paylaştı.
Kaç kez söyledim...
Tekrarlıyorum: Bu projelerin bir tanesine harcanan paranın yarısı değil onda biri İzmir'e aktarılsa, İzmir Binali Yıldırım'ın dediği gibi uçar.
Ama nerede?

 
İZOCAM'dan multi konfor fabrika

Saint -Gobain tarafından Eskişehir'de açılan Türkiye'nin ilk taşlama ve kesme taşları fabrikası, sanayi binalarında yalıtım konusunda uzman İzocam'ın mühendislik ve mimarlık desteği ile inşa edildi.
Kesintisiz ve kalın yalıtım uygulaması ile enerji verimi yüksek bir yapı olarak inşa edilen fabrikada kullanılan yalıtım malzemeleri de İzocam tarafından sağlandı.
49 yıldır kaliteden ödün vermeyen ürünleri ve sosyal sorumluluk bilinci ile faaliyetlerini sürdüren İzocam, binalar inşa edilirken zeminden çatıya, duvardan döşemeye ve tesisata kadar uygulanan etkili yalıtım sistemleri ile hem güvenlik sağlıyor hem de enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor.

***

SON NOKTA

Harvard Cafe büyüyor

1996 yılından beri Etiler'de hizmet veren Harvard Cafe, misafirlerine aynı kaliteyi ve konforu Ataşehir'de yer alan 'Hayatı çok sevme mekanı' Bulvar 216'da sunmaya devam edecek.
Harvard Cafe'nin sahibi Oğuz Şenol, Bulvar 216'daki yatırımları ile ilgili ise şunları söyledi: Asya yakasında arzu ettiğimiz lokasyonu, ancak 19 sene sonra, Bulvar 216 ile bulduk.  Böylece ikinci şubemizi burada açma kararını aldık. Dekorasyon çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Şubemizin sadece Asya yakasına değil tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dilerim.