Philadelphia Enquirer - Harrisburg, Pennsylvania: 26 Temmuz, 2014
Flaş! Pennsylvania eyaleti Türkiye'ye savaş açtı. Pennsylvania valisi, Türk Başbakanı'na 'Ağzı kalabalık yalancı!' dedi
Flaş! Obama tam destek vaadi verdi! Beyzbol sopaları yolda...
Dün gece yarısına 1 dakika kala, öfkeli Pennsylvania Valisi Tom Corbett, Türkiye'ye karşı savaş ilan etti. Türkiye Başbakanı'nı, Pennsylvania Eyaleti'ne karşı başta gelen saldırgan olarak niteledi.
'Son saatini iyi hatırlasın!' diye bağıran Corbett, gece yarısından bir dakika önce, 'Von minut! Von minut!' diye bağırarak Erdoğan'ın sınırlı İngilizcesi ile alay etti. 
Sokaklardaki halk çıldırdı ve sürekli olarak 'Pennsylvania seninle gurur duyuyor',  'Senin için ölürüz sevgili Valimiz sloganları attı.
'Artık iyice öfkeliyim ve bu halk buna daha fazla tahammül etmeyecektir' dedikten sonra ekledi: Ne zaman televizyonu açsak karşımızda Pennsylvania'yı aşağılayan bu Türk'ü buluyoruz. Ne derdi var bu adamın? 
Bu sözün ardından, eyalet kanun koyucuları hepsi ayağa kalkıp, 'Susturun bunu! Susturun bunu!' diye tempo tuttular. Üstelik bu kez kendi valilerinden söz etmiyorlardı. 
Beyaz Saray'dan bildirildiğine göre, Pennsylvania'nın savaş kararı haberinden hemen sonra Başkan Obama uyandırıldı. Bilgilendirildikten sonra, Başkan Obama şu açıklamayı yaptı: Vali Corbett'in kararını tümüyle anlayabiliyorum. Türk Başbakanı gibi kişiler tarafından aşağılanmaya çalışılan her ABD eyaletinin, kendini savunma hakkı olduğu gibi, önceden haber vermeksizin saldırı hakkı da bulunmaktadır. Her Pennsylvania vatandaşına birer adet beyzbol sopasının silah olarak verilmesi konusunda Savunma Bakanlığı'na talimat verilmiştir. Tüm desteğimle onların yanındayım. Tanrı Pennsylvania'yı korusun. İyi geceler.
12 milyon vatandaşı ile Pennsylvania Eyaleti, ABD'nin en kalabalık dokuzuncu eyaleti. 1681 yılında William Penn adlı pasifist ve Quaker (bir Protestan mezhebi) bir göçmen tarafından kuruldu. Delaware Kızılderilileri ile hemen bir barış antlaşması yapılmış ve bu antlaşma bugüne kadar hiç bozulmamıştır. Polisi ve Eyalet Ulusal Muhafız güçleri ve çok güçlü spor takımları vardır. Başta, bir NATO ordusuna sahip Türkiye gibi bir ülke ile karşılaştırıldığında, bu güç gülünç bulunabilir. Ancak bir basın toplantısında Vali Corbett bu değerlendirmeye gülerek cevap verdi: Bu adamın kendi ordusuna ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Ankara'ya girmemiz sadece iki günümüzü alır, ağzı kalabalığa ulaşmamız ise sadece 1 dakika. Bana güvenin.
Televizyon kameraman ve ekipleri de 'Sana güveniyoruz Sayın Vali' diye gürlediler. Bu konuşmadan az sonra Rocky Balboa'nın Pennsylvania sokaklarında idman yapmaya başladığı görüldü.
Tarihte ilk kez bir Amerikan eyaletinin bir dış ülkeye karşı savaş ilanı ile ilgili Vali'nin bu dramatik açıklaması, tüm radyo ve televizyonlarda, sosyal medyada canlı olarak yayınlandı. Milyonlarca öfkeli Pennsylvania'lı sokaklara döküldü. Birçoğu elinde, bir kısmı başında miğfer taşıyan vatandaşlar, bunun ölümüne bir savaş olacağının işaretini verdiler. Birçoğu, Pennsylvania'yı bu şekilde sahte suçlarla itham etme hakkına kimsenin sahip olmadığını söyledi. Mary Murphy adlı bir sekreter, 'Bu garip adama unutmayacağı bir ders vereceğiz dedi.
Scranton kentinden emekli madenci Jerry Companello, Türkiye ile savaşa tutuşma konusunda çok heyecanlı idi. Ve şöyle dedi: Ne zaman işleri batırsa, bu şaklaban bizi suçluyor. Milyonlarca dolarla yakalanıyor... Hemen bağırıyor... Eyy Pennsylvania... Kömür madeni yanıyor, bağırıyor... Eyy Pennsylvania... Tünelleri sızıyor, hızlı trenleri raydan çıkıyor ve... Hemen. Sabotaj! Eyy Pennsylvania sen yaptın! 
Companello omuzlarını silkti ve ellerini tiksinti ile yukarı kaldırıp, son sözünü söyledi: Eyy Türkiye! Nesi var bu adamın?

***
Bu yazıyı internette okuduğumda, yurtdışındaki bir Türk'ün İngilizce dalga geçmesi diye gülümseyerek geçtim. Ancak daha sonra Yeniçağ'dan Savaş Süzal'ın ve Sözcü'den Rahmi Turan'ın yazılarından anladım ki bu yazı gerçekten Pennsylvania Enquirer Gazetesi'nde yayınlanmış.
Bu köşelerde yazının tümü değil ama can alıcı noktaları vardı. Ben üşenmedim, tamamını tercüme ettim.
Hiciv de olsa, nükte de olsa yabancı bir ülkenin ünlü ve ciddi bir gazetesinde alay konusu olmak hoş değil. (Ama komik!)
'Gel de gülme' diyeceğim ama Arınç'tan korkuyorum. Ya 'Kahkaha erkeklere de yasak' derse...