2. ve 3. Liglerde de son 2 hafta kalmıştı bitime. Elbette heyecan fırtınası burada da yaşanıyordu, 1. Lig'de olduğu gibi. Son haftaya girerken, şampiyonluğunu ilan edenler oldu, ilk 5'i garantileyenler oldu ve de küme düşenler... Ama heyecanı son haftaya taşınan mücadeleler de var elbette.

2. Lig Beyaz Grup

Haftaya başlarken şampiyonluk adayı 5 takım vardı. Bu takımlardan sadece Şanlıurfaspor puan kaybetti ve şansını yitirdi. Ama ligin son haftası 64 puanlı lider Gümüşhane ile hemen ardındaki 63 puanlı Altay, İzmir'de karşı karşıya geliyor. Bu iki takımdan en az biri puan alacağından, liderin 3 puan gerisindeki Sakaryaspor ile Bandırmaspor'un hiç bir şansı kalmadı. Altay'ın, sahasında oynayacağı bu karşılaşmada mutlak galibiyete ihtiyacı var. Beraberlik rakibini şampiyon yapıyor.
Sakaryaspor, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor ilk 5'te yer alarak playoff oynamayı garantiledi. Haftaya rakiplerini belli edecek müsabakalara çıkacaklar.
Silivrispor ile Karşıyaka'nın küme düşmesi önceden belli olmuştu. Nazilli Belediyespor'un da görülmemiş bir mucizeye ihtiyacı vardı. Yenilmesi ve Fethiyespor'un da galip gelmesiyle küme düşen 3. takım oldu.

2. Lig Kırmızı Grup

Şampiyonluk adayı 3 takım var. Hatayspor ve Menemen Belediyespor'un haftayı beraberlikle kapatması sayesinde Afjet Afyonspor galip gelerek son haftaya ümitle girdi. Lider Hatayspor'un rakibi, 3. sıradaki ve 3 puan gerisindeki Afjet Afyonspor. Afjet Afyonspor deplasmanda oynayacağı bu maçı eğer kazanırsa puanları eşitlemiş olacak ve ikili averajla üzerine çıkmış olacak. Menemen Belediyespor ise Eyüpspor'u yenemezse şampiyon olacak. Menemen Belediyespor'un mutlak galibiyete ihtiyacı var ve dahası 2 puan üzerindeki Hatayspor'un puan kaybetmesine... İkili averajda Menemen üstün olan taraf.
İlk 5'e kalacak diğer iki takımdan biri Sivas Belediyespor. Keçiörengücü'nün %100 olmasa da garanti gibi bir şey. Yenilse de rakibinin yenerek 23 averaj farkını kapatması gerekiyor.
Küme düşecek 2 takım haftalar öncesinde belli idi. Mersin İdmanyurdu ile Kocaeli Birlikspor dışında 3. takım son hafta belli olacak. Çok ama çok karışık hesaplamalar var. Çünkü burada ikili, üçlü ve hatta dörtlü averajlar devreye girebilir. İşin içinde birçok kombinasyon var ve böylesine bir kombinasyonun şimdiye kadar olduğunu hiç sanmıyorum. Şansı en az olan takım Bucaspor. Diğerleri mağlup olsa da Buca'nın yenilmesi onları ligde bırakabilir. Buca'nın evinde ağırlayacağı Etimesgut Belediyespor'u yenmesi ve rakiplerinin puan kaybetmesini beklemesi gerekiyor.

3. Lig 1. Grup

Manisa BBSK haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan etmişti.
Bayburt Grup Özel İdare ile Kemerspor 2003'ün ise ilk 5'teki yeri garanti. 2 adet kalan playoff biletine 4 aday var. Bayrampaşa, Ofspor, Düzcespor ve Halide Edip Adıvar büyük bir çekişme yaşayacak.
Çanakkale Dardanel lige veda eden ilk ve tek takımdı. Diğer 2 takım son hafta belli olacak ve bunun için de 4 aday var. Orhangazi Belediyespor ve 12 Bingölspor  31, Erzin Belediyespor ve Bergama Belediyespor 33'er puanda bulunuyor. Bergama Belediyespor, sahasında Yomraspor'u yenmeyi başaramadı, 1-1 beraberlikle yetinmek zorunda kaldı. Üstelik beraberlik golünü son dakikalarda atabildi. Yense, kümede kalmayı garantileyecekti. Son maçı ilk 5'i garantileyen Kemerspor 2003 ile deplasmanda. Yenilse de kümede kalma ihtimali var. Beraberlikte 2'li, 3'lü veya 4'lü averaja kalabilir. Burada da hesaplar karışık.

3. Lig 2. Grup

Darıca Gençlerbirliği ile Ankara Demirspor'un şampiyonluk yarışı son haftaya taşındı. Darıca Gençlerbirliği'nin son haftadaki rakibi kolay iken, Ankara Demirspor'un rakibinin playoff iddiası bulunmakta.
Diyarbekirspor ve 24 Erzincanspor'un İlk 5'teki yeri garanti. Kalan 1 yerin sahibi ise ya Tire 1922 olacak ya da Pazarspor. Yeni Orduspor yenip, 3'lü averaja kalsa da Tire 1922 ile aynı puanda olacak ama averaj farkıyla arkasında yer alacak. Tire 1922, sahasında Anadolu Bağcılar ile karşılaşıyor. Galip gelirse playoffa kesinlikle kalır. Diğer sonuçlarda ise Pazarspor'un alacağı sonuç önemli olur.
Kayseri Erciyes, Yeşil Bursa ve Kırıkhanspor'un düşmesi önceki haftalarda kesinleşmişti.

3. Lig 3. Grup

Utaş Uşakspor haftayı 1 puanla kapattı ancak rakibi Tarsus İdmanyurdu'nun da berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etti. Sultanbeyli Belediyespor ile Kızılcabölükspor playoffa kalan 2 ve 3. takımlar olmayı başardılar. Elaziz Belediye ile Büyükçekmece Tepecikspor'dan biri 4. takım olacak, ligin son haftasında.
Tekirdağspor ve Arsinspor'dan sonra küme düşen 3. takım Aydınspor 1923 oldu.