Ege Denizi'nde balıkçı gemilerine sıkı denetim! Ege Denizi'nde balıkçı gemilerine sıkı denetim!

Kutlamalar, Bornova-Bayraklı sınırından başlayan kortej yürüyüşüyle başladı. Türk Bayrağı ve Atatürk resimlerinin önde taşınması, bando eşliğindeki yürüyüş ve Mustafa Kemal Caddesi'nde Türk Bayraklarıyla kırmızı beyaza boyanması, büyük bir coşkuyla karşılandı. Kortejin Bornova Cumhuriyet Meydanı’na varışıyla birlikte, Madrigal Konseri binlerce Bornovalıyı bir araya getirdi.

Whatsapp Image 2024 05 19 At 12.33.10

Kortej yürüyüşü 

Bornova Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü, Mustafa Kemal Caddesi boyunca ilerlerken, evlerin balkonlarından sallanan bayraklarla coşkuya ortak oldu.

Whatsapp Image 2024 05 19 At 12.33.03

Madrigal konseri

Yürüyüşün son bulduğu Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Madrigal Konseri’yle 19 Mayıs coşkusu zirveye ulaştı. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği Madrigal, binlerce Bornovalıyla birlikte şarkılarını seslendirdi.

Kortej ve konserin ardından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenler, spor ve dans gösterileriyle bayram ruhunu canlandırdı. 19 Mayıs ruhunu yaşatan törenler, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Editör: Simge Akbulut