Şenlik kapsamında Balkan kültürü ve Küçükköy'ün lezzetleri ön plana çıkacak. 17 Mayıs Cuma günü saat 10.30'da Küçükköy Üretim Mutfağı önünden başlayacak şenlik, 120 dansçının katılımıyla kortej yürüyüşü ve Küçükköy Cami Avlusu'nda resmi açılış töreni ile devam edecek.

Gün boyu halk dansları gösterileri, stant turları, Balkan bandosu konserleri, sabun atölyeleri ve Balkan ülkelerinden halk oyunları gösterileri yer alacak. Akşam saat 19.00 ve 20.50'de ise Grup Gardaşlar nostaljik şarkılarıyla Küçükköy Cami Avlusu'nda sahne alacak.

Karşıyakalılar aşurenin bereketi ile bir araya geldi Karşıyakalılar aşurenin bereketi ile bir araya geldi

7. Ayvalik Küçükköy Teferi̇c Şenli̇kleri̇’ni̇n Programi Dopdolu (7)

18 Mayıs Cumartesi günü ise Balkan bandosunun konserleri ile başlayacak etkinlikler, gün boyunca Küçükköy Üretim Mutfağı'nın özel mantı atölyesi ve Arzu Yanardağ, Çisil Oral ve Erbil Göktaş'ın "Yerelde Sanat" üzerine söyleşisine ev sahipliği yapacak. Ardından Balkan ülkelerinden halk oyunları gösterileri ve saat 19.00'da Ljiljan konserinde Boşnak şarkıları sanatseverlerle buluşacak. Ljiljan, saat 21.00'de ikinci konserini yine Küçükköy Cami Avlusu'nda verecek.

Şenliklerin son günü 19 Mayıs Pazar günü ise Sabancı çocuk etkinliklerine ayrılmış. Saat 13.00'te Sabancı yaratıcı teknolojiler atölyesi, 16.00'da Şudabap çocuk konseri ve 18.00'de tekrardan Sabancı yaratıcı teknolojiler atölyesi ve arkeoloji eğitici etkinlikleri gerçekleştirilecek. 7. Küçükköy Teferic Şenlikleri ise Sabancı Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi bahçesinde saat 21.00'deki mübadele konseri ile sona erecek.

Ayvalık'ta bu hafta sonu keyifli bir zaman geçirmek için 7. Küçükköy Teferic Şenlikleri'ni kaçırmayın!

Editör: Emir Çetintaş