AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülke ve kent  gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısına Kasapoğlu'nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, İsmail Çiftçioğlu, Ayşe Cankurtaran, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Işık katıldı.

KASAPOĞLU'NDAN GAZZE İÇİN ÇAĞRI

Konuşmasının başında İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma yönelik değerlendirmelerde bulunan Kasapoğlu, "İnsanlık için bir utanç durumu var; Gazze'de. İki ayı geçen bir zamandır tüm insanlığın gözleri önünde soykırım devam ediyor. Yirmi bine yaklaşan kayıp var. Gözü dönmüş bir zihniyet var. İsrail'in tüm dünyanın gözleri önünde sergilediği bu tutumun bir an evvel son bulması en büyük temennimiz. Elbette Türkiye olarak bu noktada Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde mazlumdan yana olan duruşumuzu en güçlü şekilde ortaya koyduk. Bu anlamda çabalarımıza devam edeceğiz. Bu yangının dinmesi için, bu katliamın son bulması için, yaptırımlar ve ilgili diplomasi ne gerekiyorsa çabalarımıza devam edeceğiz. Ancak dünyanın her zamanki körlüğü, sağırlığı, vurdumduymazlığı maalesef vicdanımızı yaralıyor. Bu anlamda bir kez daha tüm insanlığı Gazze'de yaşananlar karşısında tavır almaya, irade ortaya koymaya ve İsrail'in bu soykırımını durdurma noktasında somut adımlar atmaya davet ediyoruz" dedi.

"HALKIMIZ BİZİ MUTLU KILDI"

Mayıs ayında gerçekleşen seçimlere de değinen Kasapoğlu, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yüzüncü yılında çok önemli bir seçim gerçekleşti. Demokrasi kültürümüz açısından bu anlamda ülkemizin demokratik kazanımları açısından Süreç oldu. Taçlandırılmış bir süreç. Ve en şeffaf şekilde ve halkımızın yüksek teveccühüyle hakikaten bir demokrasi şöleni havasında gerçekleştirdik. Bizler İzmir siyasetinde aktif görev alan arkadaşlarımız, hemşerilerimiz olarak çok da heyecan dolu bir kampanyayı burada gerçekleştirdik. Elbette demokraside farklılıklar olacak. Elbette farklı görüşler farklı düşünceler, farklı bakış açıları olacak. Ama demokraside son sözü millet söyler. Milletin kararı sandığın sonucuna ise hepimiz için baş tacıdır. O zaman da ifade ettik; 'Sandıktan ne çıkarsa halk kimi seçerse, kime teveccüh gösterirse başımızın tacıdır' dedik. Hamdolsun. Halkımızın bu anlamdaki tercihleri bizlere mutlu kıldı. Ve biz de o tercihe o teveccühe layık olmak için el birliğiyle çalışacağız. Bu çıtayı yükseltmektir hedefimiz. Farklılıklarla birlikte ortak aklı ortaya koyabilmektir. Bu milletin huzurunu, mutluluğunu, sevincini büyütmektir. Ülkemizin dört bir yanında bu çabayı bu gayreti büyütme adına inanıyorum ki parlamentomuz ve tabii ki Cumhurbaşkanlığı Kabinemizde en somut çabaları, en samimi gayretleri ortaya koyacaktır" diye konuştu.

CHP Lideri Özgür Özel: "Genç üyelerle güçleniyoruz, hedefimiz iktidar" CHP Lideri Özgür Özel: "Genç üyelerle güçleniyoruz, hedefimiz iktidar"

"İZMİR'İN SIKINTILARI İÇİN ADIM ATACAĞIZ"

"İzmir'in her bir tarafında olacağız" diyerek açıklamalarını sürdüren Kasapoğlu, "İzmir'in sıkıntılarını, dertlerini çözme noktasında adımlar atacağız. Hamdolsun bu noktada gerek halkımızla olan iletişimimiz gerek hemşehrilerimizle olan bu anlamdaki üç dönem diyaloğumuz bizleri mutlu kılıyor. Bu çerçevede de tabii ki İzmir'in layık olduğu bir şekilde yarınlarının daha güçlü olması adına çalışıyoruz, çabalıyoruz. Özellikle İzmir'in kentsel dönüşümüyle, trafiğiyle, çevre faaliyetleriyle ve tabii ki gençliğiyle bütün sanat dünyasıyla, sporuyla her bir alanda daha güçlü olması, her bir alanda var olan sıkıntıların çözülmesi adına tabii ki ilgili kurumlarla, kuruluşlarla işbirliklerine devam edeceğiz. Tabii Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında hakikaten ülke olarak ulaşımdan sağlığa, sağlıktan altyapıya, ekonomiye, kültüre, spora, gençlik yatırımlarına kadar her bir alanda son yirmi iki yıllık süreçte attığımız devasa adımlar var" şeklinde konuştu.


"BÜYÜK BAŞARI ELDE EDECEĞİZ"

31 Mart 2024'te gerçekeleşecek yerel seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kasapoğlu, "İzmir çok özel bir şehir. Her şeyden önce medeniyetin, demokrasinin sembolü. Yerliliğin ve milliğin sembolü İzmir. Bu noktada ortaya koyduğu üretim ve katma değer ile ülkeye öncülük eden bir şehir. Hedefimiz bu markayı güçlendirmek. Yerel yönetimi, merkezi hükümeti STK'ları ile el ele verip sinerjiyi ortaya koyan mantaliteyi güçlendirmek istiyoruz. İnanıyorum ki 31 Mart seçimleri de bu noktada önemli bir başlangıç olsun. Demokrasinin kazandığı bir şölen olarak bir kardeşlik içinde en güzel şekilde bu süreçleri yaşayalım. Bununla birlikte İzmir'i yerel yönetim mantalitesi ile 30 ilçesi ve büyükşehir ile yerel yönetim hizmetleri ile buluşturalım. Bu noktada Cumhur İttifakı olarak her hemşerimizin gönlüne girmek için adımlar atacağız. Tabii ki teşkilatlarda dinamizm önemlidir. Yeni dinamizmle tüm kadroların el ele verdiği sürece hazırız. Bu şölenin akademisi, gençlik ve kadın kollarıyla ilçeleriyle İzmirli hemşerilerimizle büyük başarı elde edeceğiz. İzmir halkının kazandığı bir sonuçla taçlandıracağız” diye konuştu.


"BELEDİYEYİ BATIRDILAR, İZMİR'İ YAKTILAR"

Toplantıda konuşan İl Başkanı Bilal Saygılı ise CHP'li Tunç Soyer idaresindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. Saygılı, "Gelin kalktı; köyü yaktı… Anadolu’da; ‘Gelin kalktı, köyü yaktı.’ diye bir tabir vardır. Kayın babasına bir bardak su vermek için ayağa kalkan gelin, bir elini vurmuş süt kovasını devirmiş, bir ayağını kaldırmış yağ tulumu devrilmiş. Arkasına dönmüş, gaz lambasını yere düşürmüş. Ev de yanmış, köy de yanmış… CHP;  İzmir’de belediyecilik yapacağım diye 25 yıldır o koltukta… Son 5 yılda ise ne idarecilik yapabildiler ne de İzmir için bir çivi çaktılar. Belediyeyi batırdılar, İzmir’i yaktılar… Bütçede buhar oldu; verdikleri sözler de… Elle tutulmayacak işler için şölenler yapmaktan öteye geçemediler. Sütü de devirdiler, evi de köyü de yaktılar, beceriksizlikleri boylarını aşıp başları sıkıştıkça da ‘çelme taktılar’ demekten de utanmadılar…  Söz verdik, tuttuk' diyorlar; balık bile tutamazlar! 5 yıldır; ‘Konuşmayın harekete geçin; Söz verdiniz madem, yapın! Anlatmayın gösterin.’ diyoruz. Ortada sadece laf kalabalığı, laf ebeliği; İzmir’in sokaklarında ise rengârenk reklam panolarından başka hiçbir şey yok. Belediye binasının yerinde yeller esiyor; onların başında kavak yelleri! Yeni belediye binası muamma, kentsel dönüşüm muamma;  Körfez temizliği, Buca Metrosu, Karşıyaka Stadı, Buca-Otogar Yolu muamma… Derelerin ıslahı, kanalizasyon yağmur suyu hatları muamma… Tarım kooperatifleri muamma… Bütçede kocaman bir kara delik… Belediye Şirketleri kim kime dum duma… Yollar, caddeler mayın tarlası… Tek marifetleri; yağmur yağdığında ‘İzmir Gölü’nde kayıklı ulaşım seferleri!  Sorsak; yurt dışından basın açıklaması yapıp ‘ turistik gezi’ derler…" dedi.


"İZMİR’İ BU GİRDAPTAN KURTARMAYA HAZIRIZ"

"İzmir’i bu girdaptan kurtarmaya biz kararlıyız!" diyerek açıklamlarını sürdüren Saygılı, "CHP’nin elinde enkaza dönüşen; giderek aşağı çektikleri İzmir’i bu girdaptan kurtarmaya hazırız. Yeter ki; İzmir halkı bu kez ‘hizmet’ desin; ‘icraat’ desin… Yeter ki; yaşadıkları şehrin geleceğini çalan bu belediyeciliğe, bu işbilmezliğe ‘dur’ desin…  Biz hazırız; söz nasıl tutulur göstermeye; körfezde nasıl yüzülür, kentsel dönüşüm nasıl yapılır göstermeye… Alt yapısıyla, ulaşımıyla, sosyal donatı alanlarıyla, doğasıyla, üretimiyle, insanlarıyla bir şehir nasıl olur göstermeye hazırız… Bu kez İzmirlilerin sandığa gidip bu sıfır icraat karşısında; gün gün gerilettikleri İzmir fotoğrafı karşısında ‘otur sıfır’ diyerek tepkisini göstermesini bekliyoruz… CHP belediyeciliği; mezun olup diploma alamayacak kadar çok sınıfta kalmıştır.  Uzaklara gitmeyin… AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın İzmir’in yerel idaresinde olduğu ilçelerimize dönüp bakınız… Belediye başkanlarının başarılarına; değişen ve gelişen kentsel dokuya bakınız… Ne mi göreceksiniz?  Kent hayatını, gündelik hayatı, sosyal hayatı kolaylaştıran, geleceği öngörerek adımlar atan hizmet anlayışını, başladığı işi bitiren icraat belediyeciliğini, yapılan yatırımları; belediye ile halk arasındaki güven ve uyumu göreceksiniz… Bu tabloyu İzmir Büyükşehir’de, 30 ilçede de hayata geçirmeyi hedefliyoruz… Yeter ki; İzmirliler, bizi bu yolda yetkilendirsin… Bizde pilavdan dönen olmaz… Sözümüz, namustur…" diye konuştu.

"İZMİR'DE BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ"

Saygılı sözlerinin devamında ise "Şehirlerimizin kaderini belirleyecek olan bu önemli süreçte, birlik ve beraberlik içinde, yüksek bir motivasyonla hareket ederek büyük bir başarı elde etme azmimizle dolup taşıyoruz. Her bir teşkilat mensubumuz, bu kutlu yolda hemşehrilerimizin taleplerini ve beklentilerini en iyi şekilde anlamak için gayret sarf etti. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, teşkilatımız hazır, motivasyonumuz yüksek ve hizmet odaklı adaylarımızla birlikte bu seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğimize olan inancımız tamdır. Hemşehrilerimizin güçlü desteğiyle milletimizin gönlünde taht kurmuş bir hizmet anlayışıyla İzmir'de büyük başarılar elde edeceğimizi inanıyorum. Ben AK Parti İzmir İl Başkanı olarak buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.


 

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ