19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmada 8 grup kıyasıya mücadele etti.

Manisa FK, Moryke Fofana ile sözleşme imzaladı Manisa FK, Moryke Fofana ile sözleşme imzaladı

Atatürk ve Milli Mücadele Temalı Yarışma

Atatürk Kızları, Akıncılar, Bandırma Vapuru, Harekat Ordusu, İstilasi Vatan, İttihat ve Terakki ve Kuvay-ı Milliye isimleriyle 8 gruptan oluşan yarışmacılar, Atatürk ve Milli Mücadele dönemine dair bilgilerini sınadı. Heyecan dolu mücadelenin sonunda Bandırma Vapuru isimli grup 230 puan alarak birincilik kürsüsüne çıktı.

Bandırma Vapuru Grubu Birinci!

Grubun üyeleri Emre Kara, Ayşe Kara ve Cenk Yamak, kazandıkları birincilikten dolayı büyük sevinç yaşadılar. Başarılarını kutlayan yarışmacılar, bu anlamlı günde Atatürk'ü ve Milli Mücadele'yi anmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Alaşehir Belediye Başkanı'ndan Kutlama Mesajı

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da yarışmaya katılan tüm grupları ve emeği geçenleri tebrik ederek şunları söyledi: "Bu bayram çok güzel bir bayram. 'Geldikleri gibi giderler' diyen Atamızın Samsun'a ayak bastığı gün mücadelenin başladığı gün. Ülkemizin üzerindeki kara bulutların kalkıp, aydınlığa giden bir yolun açıldığı bir günü kutluyoruz. Bu güzel günde Atatürkçü Düşünce Derneğimiz bu etkinliği düzenledi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Tarihini bilmeyen başarıya ulaşamaz. Yarışmayı özel bir grup olan Bandırma Vapuru Kazandı. Zaten o vapura binen her zaman kazanıyor."

Atatürk'e Saygıyla Anma

Alaşehir'de düzenlenen bilgi yarışması, Atatürk'ü ve Milli Mücadele'yi anmak ve genç nesillere aktarmak açısından önemli bir etkinlik oldu. Yarışmaya katılan tüm gruplar Atatürk'e olan saygılarını ve Milli Mücadele'ye olan bağlılıklarını dile getirdiler.

Editör: Emir Çetintaş