Antalya'nın Kepez ilçesindeki Tünektepe Teleferik hattında yaşanan kazada hayatını kaybeden Memiş Enes Gümüş ve yaralanan 7 kişi tüm Türkiye'yi yasa boğarken, kazanın sebebine dair yetkililerden çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Tutuklanan bakım amiri Serkan Yellice, savcılıkta verdiği ifadesiyle kazanın sorumluluğunu üstü makamlara yıktı.

Bakımın Seçim Kurbanı Olduğu Mu Belirsizliğe Düştü!

Yellice'nin ifadesine göre; teleferik için yetkililere her yıl sunulan 159 kalemlik bakım listesinde kritik öneme sahip direklerin torklanması ve makaraların lastik değişimi gibi işlemler de yer alıyordu. Ancak iddiaya göre bu kritik işlemler de dahil olmak üzere toplam 19 kalem bakım maddesi, Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimler nedeniyle ertelendi. Seçimlerin ardından bakımın tamamlanacağı bilgisi ise kazanın acısını daha da derinleştiriyor.

Mekanik Mühendis ve Belediye Yetkilisinin Talimatı mı?

Yellice, bakımın ertelenmesi kararının arkasında ise mekanik mühendisi Okan Erol'un olduğunu öne sürdü. Erol'un kendisine 19 Şubat'ta teleferiğin bakıma gireceğini ve 5 Mart'ta tekrar açılacağını bildirdiğini ifade eden Yellice, Erol'un bu talimatı Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Buğra Samsunlu'dan aldığını iddia etti.

Yellice, ifadesinde Samsunlu'yu işaret ederek, "Eksiklikler giderilmeden tesisin açılması emrini veren Ahmet Buğra Samsunlu'dur" diyerek sorumluluğu yetkililere kaydırdı.

Gaziantep'te midibüsün devrildiği kazada astsubay yaşamını yitirdi | 17 yaralı var Gaziantep'te midibüsün devrildiği kazada astsubay yaşamını yitirdi | 17 yaralı var

Soruşturma Devam Ediyor, Sorumlular Kim?

Kazayla ilgili soruşturma halen devam ederken, tutuklu bulunan 5 şüphelinin sorgusu sürüyor. Savcılığın tüm detayları titizlikle incelediği kazada, iddiaların araştırılması ve ihmali bulunanların cezalandırılması kamuoyunun en büyük beklentisi.

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Yaşanan bu acı olayda hayatını kaybeden Memiş Enes Gümüş'e rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kazayla ilgili olarak iddia edilen seçim gölgesindeki bakım ertelemesi ise kamuoyunda infiale sebep oldu. Yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama yapmaları ve iddiaların araştırılması bekleniyor.

Editör: Haber Ekspres