Urla Gençlik Spor Kulübü Melisa Çalışkan ile yola devam ediyor Urla Gençlik Spor Kulübü Melisa Çalışkan ile yola devam ediyor

Euroleague'in 2024-25 sezonu için yenilenen formatı duyuruldu. Artık turnuva dörtlü final yerine altılı finalle son bulacak. Normal sezon, birinci ve ikinci tur olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek ve toplam 16 takım mücadele edecek.

Yeni format detayları

Normal sezon 16 takımı kapsayacak ve ilk turda 4 gruba ayrılacaklar. Her gruptan ilk 3 takım ikinci tura geçecek, 4. sırada bitirenler Kadınlar Avrupa Kupası Play-Off 1. Turu’na katılacak. İkinci turda A ve B grupları E Grubu’nu, C ve D grupları ise F Grubu’nu oluşturacak. Her takım yeni rakiplerle karşılaşacak ve ilk 4 takım Play-In serisine devam edecek. Play-In serisi çeyrek ve yarı final Play-In serisine ayrılacak, grupları son sıralarda bitiren takımlar elenecek.

Altılı final ve tekli eleme

Altılı final, sezonun en iyi takımlarını belirlemek için tekli eleme formatında gerçekleşecek. Çeyrek finalde, Play-In turunun mağlupları ve galip gelenleri karşı karşıya gelecek. Yarı final ve final maçları, şampiyonu belirlemek için heyecan dolu anlar yaşatacak.

Editör: Adnan Karabulut