Sürprizlerle dolu üç gün boyunca devam edecek olan 7. Ayvalık Uluslararası Küçükköy Teferic Şenlik etkinlikleri  hem yerel halkı hem de misafirleri eğlendirerek Balkan kültürünün tadını çıkaracakları bir platform sunuyor.

Şenliklerin açılışı ise, Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan'dan gelen 120 kişilik halk oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleşti. Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı ve diğer katılımcılar Küçükköy Cami Avlusuna kadar süren kortej yürüyüşünde yer aldılar.

Başkan Mesut Ergin, açılış konuşmasında şenliklerin artık ulusal düzeyde ilgi görmeye başladığını ifade etti. Ergin, "Şunu gördük ki; gerçekleştirdiğimiz Teferic etkinlikleri, yerli ve yabancı konuklarımızın ilgi odağı olmasının yanı sıra Küçükköy halkına da büyük bir heyecan ve özgüven kazandırdı. Her geçen yıl daha çok stant açılır oldu, daha çok yeni mekân açılır oldu, stantlarda Küçükköy halkının el emeği göz nuru ürünleri daha da çeşitlenir oldu. Teferic Şenlikleri’ne olan ilgi suya atılan taşın halkaları misali, gittikçe büyüyor; bize de daha iyisini, daha güzelini, daha kapsamlısını daha geniş çerçevede gerçekleştirmek için büyük bir sorumluluk yüklüyor, bunun da bilincindeyiz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 90 Milyon TL borcu olduğu açıklandı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 90 Milyon TL borcu olduğu açıklandı

Şenliklerin programı boyunca, Balkan bandosunun konserleri, mantı atölyesi, yerel sanat söyleşileri, Balkan halk oyunları gösterileri ve konserlerle dolu bir etkinlik yelpazesi sunuluyor. Şenliklerin son gününde ise Sabancı çocuk etkinlikleri ve mübadele konseri ile kapanış yapılacak.

Editör: Simge Akbulut