Ali Babacan, DEVA lideri olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik banka promosyonu açıklamasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Ali Babacan'ın Tepkisi

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik banka promosyonu açıklamasını eleştirirken, "El kesesinden cömertlik" ifadelerini kullandı.

Bankaların Rolü

Babacan, bankaların da bu durumda sorumlulukları bulunduğunu belirtti.

“BANKALARIN KESESİNDEN CÖMERTLİK YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Babacan, şunları söyledi:

“En son emekliye müjdeyi duydunuz herhalde, değil mi? Bankaların promosyon rakamları artacakmış. Herhalde en az üç yıllığına emeklilere bir sözleşme imzalatacaklar, bir defalığına, artık 8 bin lira mı, 10 bin lira mı, 12 bin lira mı; bir defalığına bir ödeme yapacaklar. Onu da bankalara yaptıracaklar. Seçimlere bir hafta kala emeklilerimize verdikleri sürpriz, el kesesinden cömertlik. 

FED Faiz Kararı Nefesleri Kesiyor: Nisan Ayında Ne Bekleniyor? FED Faiz Kararı Nefesleri Kesiyor: Nisan Ayında Ne Bekleniyor?

Bankaların kesesinden emekliye cömertlik yapmaya çalışıyorlar. Çarşıdan pazardan inanın bunları haberi yok. 10 bin TL, 12 bin TL emekli maaşıyla bu ülkede yaşamanın imkansız olduğundan bunların haberi yok. Umutsuz olmayacağız. Dürüst kadrolar tarafından yönetildiğinde bu ülkenin aşamayacağı hiçbir sorun yok. Çözemeyeceği hiçbir kriz de yok.” (Cumhuriyet)

Editör: Nurican ALBAYRAK