Balıkesirspor, bu haftasonu kırdı zincirlerini, güzel bir oyunla yerle bir etti Samsunspor'u. Balıkesir'de maç başından sonuna kadar hep aynı senaryoyu gördük. Maç boyu Samsunspor pas yaparak kaleye gitmeye çalıştı, Balıkesirspor ise alanları çok iyi kapatarak, kaptığı toplarla hızlı hücuma çıktı.
İlk golde Bakemenga defansın ağırlığını çok iyi kullandı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bundan sonra da Balıkesir'in hızlı hücumları maça damgasını vurdu. Ancak şut çekilmesi gereken yerde, pas verdiler, pas verilmesi gereken yerde şut çektiler, olası gollerden oldular.
Hücuma çıkarken sağdan ve soldan bindirmeler, hızla çoğalmalar, bu ligde ve hatta Süper Lig'de görmeye alışık olmadığımız bir şeydi. Bunun meyvesi 51. dakikada geldi. Ama burada bir ilginçlik vardı. Okan sağdan ceza alanı içine koşu yaptı. Verilen topu kale önüne pas olarak attı. Bu pas görmeden, rastgele atılmıştı. Takım arkadaşlarını görmesi zordu çünkü kaleye koşan çok oyuncu vardı. Aslında yapması gereken şut çekmekti. Top herkesin önünden geçti, dışarı çıkmak üzereyken Bakemenga yetişti ve gol atmayı başardı.
4. golde de Okan, 2. golün hemen hemen benzer bir pozisyonunu yakaladı. Tek bir şey farklıydı. Bu sefer içeride 2 tane boş pozisyonda takım arkadaşı vardı. Pas atması lazımdı, şut çekti, gol atmayı başardı.
Bu farklı galibiyet ve güzel oyun elbette Balıkesir'i çok üst düzey takım yapmaz. Ayaklar yere sağlam basmalı, hiç bir takım küçümsenmemeli.
***
Bandırmaspor, geçen hafta büyük bir darbe almış olan Eskişehir deplasmanında sahaya çıktı. Rakibi ya moral bozukluğuyla oynayacak ve bundan faydalanıp galip gelecekti ya da tam tersi iyice kenetlenmiş, inanmış bir şekilde mücadele edecek, yenilecekti. 2. seçenek gerçekleşti. 4-1'lik skor, büyütülecek bir hezimet sayılmaz.
***
Manisaspor, mağlubiyet serisine devam ediyor. Teknik direktör değişiminden sonra çıkışa geçen Sivasspor'a tek golle teslim oldu. Çok kısır bir maçtı, pozisyon yok denecek kadar azdı. Yine de beraberlik golüne yaklaştı, olmadı.

Akhisar yerle bir

Akhisar Belediyespor, İstanbul'da haftaya lider başlayan Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Daha ilk devrede 4 gol yedi. İkinci devrede de yediği tek golle sahadan 5-1 mağlup ayrıldı.
İnanılmaz defans hataları, farkı yaratan etken idi. Rakibe teslim edilen toplar, defansın arkaya kaçırılan oyuncular, bir Süper Lig takımına hiç yakışacak şeyler değildi.
Küme düşme hattıyla olan puan farkı sadece 1. Ama neyse ki birçok takım arasında puanlar birbirine çok yakın. Örnek vermek gerekirse, 13. sıradaki Akhisar bu maçtan 3 puan alabilmiş olsaydı, 6. sıraya çıkacaktı.

2.Lig Beyaz Grup

Silinen 3 puandan sonra Bucaspor'un mutlak puan alması gereken bir maçtı, Hacettepespor maçı. Gereken neyse, onu yaptı ama bu elbette yetmez. Bu ligde zirveye oynayabilecek bir kadrosu var, her şeye rağmen hedef çok uzak değil.
Fethiyespor, skor olarak kadrosunun hakkını veremiyor. Amed Sportif'e sahasında kaybetmemesi gerekiyordu, 2-0 yenildi.
Nazilli Belediyespor'un diplerdeki rakibi Anadolu Üsküdar 1908'u yenemese de deplasmandan 1 puan alması hiç yoktan iyi bir sonuç oldu.

2.Lig Kırmızı Grup

Karşıyaka haftanın kaybedeni oldu. Sahasında konuk ettiği İnegölspor maçında 2 puan bıraktı. Üzerindeki 2 takımın da galip gelmesiyle puan farkı 4'e çıktı. Beraberlik kötü bir sonuç olsa da, son 5 dakikada atılan 2 golle beraberliği yakalamaları, gelecek için gayet olumlu bir durumdu.
Menemen Belediyespor, şampiyonluktan kopmamak için kazanmalıydı bu hafta. Kastamonuspor 1966, ligde kötü gitse de kadro olarak zorlu bir rakipti. Zor bir maç oldu, tek gollü galibiyetle zirveyi takibini sürdürdü.
Aydınspor 1923 ligde galibiyeti olmayan Tokatspor'u ancak son 10 dakika içinde bulduğu gollerle yenebildi. Taraftarına 80 dakika korku yaşattı, 2-0 ile mutlu bitirdi.

3.Lig 1.Grup

Altay yavaş yavaş zirveden uzaklaşıyorken, ilk 5'in de averajla içine girebilmiş durumda. Deplasmanda, son 3 maçını kaybetmiş Karacabey Birlikspor'a yenilmesi, ilk haftalardaki Altay'ın sadece seraptan ibaret olduğunu düşündürttü.
Kızılcabölükspor, küme düşme hattındaki Manavgatspor'a konuk oldu. 2 kere öne geçtiği maçı, son dakikalarda yediği golle mağlup kapattı. Beraberlik de iyi sonuçken, yenen bu uzatma dakikalarındaki gol, puan tablosunda rakibini üzerine çıkarttı.

3.Lig 2.Grup

Bodrumspor'un galip geleceğini düşünürken, Yomraspor'dan ancak 74. dakikada Harun'un attığı golle beraberlik alabildi. Neyse ki rakiplerinin de puan kaybetmesi sayesinde, zirvedeki yerini korumayı başardı.
Manisa BBSK haftanın karlı takımlarından biriydi. Üst sıralardaki takımlarının çoğunun puan kaybetmesi sayesinde, Batman Petrolspor karşısında 2-1'lik galibiyetle aldığı 3 puan, zirveyle olan puan farkını 5'e indirtti.
Tire 1922'nin rakibi lig 2.'si Kırıkhanspor idi. Beklenmedik bir şekilde 2-0 öne geçmeyi başardı. Ama sahneye Özcan Dağ çıktı, attığı 2 gol ile Tire 1922'den 2 puanı aldı, götürdü.

3.Lig 3.Grup

73. dakikadan sonra nefes kesen bir maç idi Diyarbekirspor ile Afjet Afyonspor arasındaki müsabaka. 1-0 önde olan Afyon, 2 dakikada 2 gol buldu, 3-0 öne geçti. 2 dakika sonra da ev sahibi takım dizginleri ele aldı ve tam 3 gol atmayı başardı. Skora beraberlik geldi. Diyerbekir bir mucize yaratır mı derken, uzatma dakikalarında Afyon'un golü, mucizeye engel oldu. Bu galibiyet, Afjet Afyonspor'un hanesine ekstra bir 3 puan yazdırdı.
'Ne yaptın Muğla!' denesi bir hafta. Ligde galibiyeti bulunmayan ve sadece 1 beraberlik alabilmiş Maltepespor'a sahasında 1-0 yenildi. Yense kendini ilk 5'in içine atacaktı.
Denizli BBSK güçlü Sakaryaspor'a 2-0 ile boyun eğdi. Şimdiye kadar sadece 5 puan alabilmiş olması, hiç ama hiç normal değil. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor.
Bergama Belediyespor, galibiyetin ne olduğunu iyice unuttu. Bayrampaşa deplasmanından da 3-1'lik mağlubiyetle evine dönmek zorunda kaldı.

Heyecan düşmanları!

Manisasporlu Ozan Sol, maçın ilk yarısında ceza sahası dışından bir şut çekti ve Sivassporlu kaleci Tolgahan Acar uçarak topu kornere çeldi. Bu maçın en güzel hareketlerinden biri seçildi. Yorumlarda da 'harika bir şut, harika bir kurtarış' olarak geçti. Şimdi kalede Tolgahan değil de örneğin Muslera'nın olduğunu hayal edelim. Bu topu o nasıl çıkarırdı?
Sadece biraz zıplar iki eliyle topu sektirmeden tutar, oyuna hızlı bir şekilde sokardı.
Bu sefer yorumlar ne olurdu?
Ozan'ın çektiği şut Muslera'nın üzerine gitti ve topu rahatlıkla kontrol etti.
Ve asla bu şut 1 kere bile tekrardan gösterilmez, maç özetlerine de kesinlikle girmezdi.
Buradan çıkarılacak sonuç ise, Muslera gibi kaleciler maçları tatsız tuzsuz bir hale getiriyorlar! Heyecan düşmanları!

Ne olduysa, sonlarda oldu

Formula 1'in Meksika ayağında da değişen pek bir şey yoktu. Yarış bitiminde ilk iki sırada yine Mercedes pilotları vardı. Yarışın en dikkat çekici olayı 3.'lük yarışında gerçekleşti.
Son turlarda önündeki Verstappen'in lastiklerinin bitmesi üzerine Vettel onu yakalamayı başardı. Verstappen, Vettel'in atağı karşısında pist dışına taştı. Yerini korumayı başaran Verstappen'e takımı telsizden yerini vermesini gerektiğini söylese de o bu talimata uymadı ve Vettel'i arkasında tutmaya devam etti.
Ve Vettel açtı ağzını yumdu gözünü. Arka arkaya küfürlere ve hakaretlere başladı. Üstüne de arkadan gelen Daniel Ricciardo farkı kapattı. Yarışın bitmesine 1 tur kala, 4. virajda Ricciardo, Vettel'e atak yaptı. Yanyana geldiler. Neredeyse temas yaşayacak ve ikisi de yarış dışı kalacaktı. Neyse ki olmadı ve Vettel yerini korumayı başardı. Ancak Vettel durmak bilmedi. Telsizden neredeyse herkese saydırdı. Bu konuşmalar biplenerek yayında izleyenlere sunuldu.
Yarış biter bitmez Max Verstappen pist dışına çıkarak avantaj sağladığı gerekçesiyle 5 sn. cezası aldı. Bu yüzden podyuma Vettel çıktı. Ancak sonrasında, frenleme anında yön değiştirdiği için Vettel 10 sn. cezası aldı ve 5.'liğe geriledi. Cezalardan sonra Ricciardo 2 sıra birden yükselerek, 3. sırayı almış oldu.