Ahmet Aras, Ortakent için iki farklı projenin üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Başkan Ahmet Aras, "Ortakent arıtması için yeni bir çözüm arıyoruz. Bununla ilgili iki projemiz var. Hangisinin daha fizibiliteye uygun ve çözüme daha yakın olduğunu belirlemek için burada toplandık. Ortakent'in nüfusunun 8 binlere kadar çıktığını biliyoruz ve yaz döneminde bu nüfusun daha da artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Aras'tan iki çözüm önerisi

Ahmet Aras, iki çözüm önerisinin olduğunu aktardı. Bunlardan ilkinin, sahil bölgesindeki atık suyunun Bitez üzerinden Gümbet'teki yeni ileri biyolojik arıtma tesisine aktarılması ve orada arıtılması olduğunu söyledi. İkinci çözümün ise, Ortakent merkezdeki atık suyunun Bodrum Devlet Hastanesi kanalizasyon hattına bağlanarak Konacık arıtma tesisi üzerinden yine Gümbet Atık Su Arıtma Tesisi'ne iletileceğini açıkladı. Aras, bu iki senaryo üzerinde çalıştıklarını belirtti.

'Köstebek' robotu Muğla'nın alt yapı arızalarını tespit ediyor 'Köstebek' robotu Muğla'nın alt yapı arızalarını tespit ediyor

Özellikle sahil bölgesinde, Ortakent, Yahşi sahilinde, Kargı Koyu'nda, Gürece ve Yakaköy'de ciddi atık su sorunlarının bulunduğunu belirten Ahmet Aras, bu bölgelerde de atık su sorunlarını çözeceklerini ifade etti. Bu çözümün, Ortakent ve Yahşi sahilinden Bitez Aktur üzerinden Gümbet Atık Su Arıtma Tesisi'ne suyun taşınmasıyla sağlanacağını açıkladı.

Başkan Aras, bu projeler için 9 kilometrelik bir imalatın yapılacağını ve bunun için yaklaşık 300 milyon Türk Lirası, yani 10 milyon Euro gibi bir kaynağa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kaynak: BÜLTEN