“ŞİMDİ VATANDAŞIMIZ ŞUNU BİLSİN”

Başkan Mesut Ergin, doğalgazın BOTAŞ ile şehrin girişine kadar geldiğini ardından dağıtım firmalarına ihale edildiğini aktararak süreci anlattı; “Doğalgazı BOTAŞ şehrin girişine kadar getiriyor, ondan sonra bu işi dağıtım firmalarına, Balıkesir’i ihale etmişler zamanında ve Balıkesir AKSA Doğalgaz firması tarafından ihalesi alınmıştır. Balıkesir’in genelinde doğalgaz çalışmaları gerçekleştirilmiş, en son Ayvalık’a gelmiştir. Ayvalık’ın birinci etabı, sanayi sitesinin karşısındaki bölgelerin kazıları gerçekleştirildi ve orada şuan vatandaşlarımız doğalgaz kullanımını gerçekleştiriyor. Biz de hatta o kazılarla ilgili, ihalemizi yaptık, on milyon lira civarında bir ihale bedeli, tamir bedeli, hepsinin tamirlerini gerçekleştirdik. Biz AKSA firmasıyla konuştuğumuzda, ikinci etap, üçüncü etabı konuştuk, öyle kaldı. İkinci etap Ali Çetinkaya ve 150 Evler Mahalleleri, orada da dikine yapı olduğu için tercihleri bunun dikine yapı olduğu yerde yaygınlaştırmak.”

CHP'li Kılıç'tan Yeni Anayasa Tepkisi | Taslağı Yırtıp Atın! CHP'li Kılıç'tan Yeni Anayasa Tepkisi | Taslağı Yırtıp Atın!

2023’TE BELİRLENMİŞ OLMASI GEREKEN BÜTÇE 2024’TE BELİRLENMEMİŞ DURUMDA

Ergin; “Vatandaşlar bize soruyor; Ne zaman başlayacak bu iş? Niye doğalgaz çalışmaları yok gibi sorularla karşı karşıya kalıyoruz. Biz de AKSA Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’ye bir yazı gönderdik. Dedik ki, ne yapacaksanız, programınız neyse bir an önce bu mağduriyetleri giderelim. Vatandaşların bir talebi var. Biz de bilelim programınızı, ona göre çalışmalarımızı yapalım. Yani kazdığın zaman o yolların yapımı var. Biz ona bütçe ayırmak zorundayız, kendimizi planlamak zorundayız. İhalemizi yapmak durumundayız. Vatandaşımız onun beklentisi içerisine girecek. Biz de bununla ilgili bir yazı gönderdik AKSA’ya.

AKSA’dan da aldığımız cevap burada, bunun için de sosyal medyada talimat verdim arkadaşlarla paylaşalım, AKP adayının yalanını ortaya çıkaralım diye. AKSA’nın bize yazdığı cevap, aynen son paragrafı okuyayım, ‘Yatırımlar mevzuatta da belirtilen kıstasla belirli bir plan ve disiplinle sürdürülmektedir.’ Yani bu işi AKSA Doğalgaz yapıyor. Ayvalık Belediyesi kazmıyor oraları. ‘2024 yatırım yılına ait bütçe çalışmaları devam etmekte olup, bütçenin onaylanmasına müteakip tarafınıza bilgilendirme yapılacağını bilgilerinize sunarız.’ Yani diyor ki bütçem, kaynağım yok daha kaynağımı ayarlıyorum, size takvimi

bildireceğim. Şimdi biz burada AKP adayının söylediği yalanı burada biz deşifre etmiş olmuyor muyuz? Sonuçta ben de bilmiyorum ne zaman kazılacağını. Gelin kardeşim, bize de bilgi verin, başlayın ama biz de bilelim hazırlık yapalım, diyoruz. Sonuç itibariyle vatandaş da bunu bekliyor haliyle. Biz de istiyoruz çünkü doğalgaz da bu şehirde gelişime katkı sunacaktır.

Bütçeler yıl sonunda olur, önümüzdeki yılın bütçeleri netleşir yıl sonunda. Diyelim ki 2024’ün bütçesini 2023’ün 11./12. Ayında netleştirirsiniz ve o parayı 2024’te harcamaya başlarsınız. Sen bu yıl da, halen daha bütçe konuşuyorsan, yani diyecek bir şey bulamıyorum.”

“ALIN İŞTE AKP ADAYININ YALANINI ORTAYA ÇIKARTMIŞ OLDUK.”

Başkan Ergin, sürecin zorlaştırılmasının soru işareti oluşturduğunu şöyle anlattı; “Kafamda onlarca soru var, bu arkadaşlar bize oy verin diye tehdit ediyor ya insanları, acaba seçim sonucuna göre mi davranacaklar doğalgaz devam etsin mi, etmesin mi diye. Ama Ayvalık halkı bu tehditleri yemez. Alın işte AKP adayının yalanını ortaya çıkartmış olduk. Bunu da sosyal medyada paylaşacağız. Doğalgaz biz de gelsin istiyoruz, doğalgaz yayılsın istiyoruz. Sonuç itibariyle hepimiz büyükşehirlerle İzmir, İstanbul, Ankara vs. illerle ilişkimiz var. Balıkesir de öyle keza. Yani orada doğalgaz kullanılan evlerin konforunu biliyoruz. Şehirlerin konforlarını da biliyoruz. Onun için bir an önce gelmesini de istiyoruz ki burada nüfus da artacak, orta vadede, doğalgaz geldiği zaman. Sonuçta bu insanların evleri, vatandaşlarımız geliyor yazlık gibi de kullanıyor burayı, beş altı ay kullanıyor, havalar soğuyunca gidiyor. Ki o insanlar burada sürekli kalmaya dönecekler, bir de o var.”

Editör: Haber Ekspres