Gaziemir, 17-18 Mayıs tarihleri arasında basketbol heyecanına sahne oldu. Gaziemir Belediyesi'nin Gaziemir Gençlik Festivali kapsamında düzenlediği 3x3 Streetball Turnuvası'nda 50 takım ve 200 sporcu kıyasıya mücadele etti.

Elias Jelert, Galatasaray kampında! Elias Jelert, Galatasaray kampında!

Türkiye Basketbol Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile iş birliğinde gerçekleştirilen turnuva, Gaziemir İlçe Stadı'nın yanındaki basketbol sahasında gerçekleşti. Yıldız Gençler ve Büyükler olmak üzere iki kategoride kıyasıya mücadelelerin yaşandığı turnuvada 86 maç oynandı.

Yıldızlar parladı

Sporseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği turnuvada, yıldızlar parladı. Yıldız Gençler kategorisinde Rahatta Kal birincilik kürsüsüne çıkarken, Gobbog ve Rota Gang sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu. Büyükler kategorisinde ise Minikler zirveye yerleşirken, Farketmez ve Bucalı Kobeler ikinci ve üçüncü sırayı aldılar.

Turnuvanın sonunda dereceye giren takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, yaptığı konuşmada basketbola olan ilginin her geçen gün arttığını ve bu tür turnuvalarla gençlerin spora teşvik edildiğini söyledi.

3x3 Streetball Turnuvası, Gaziemir'de basketbol heyecanını doruğa çıkardı. Turnuvaya katılan tüm sporcuları ve emeği geçenleri tebrik eden Başkan Arda, Gaziemir'in spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Turnuva hakkında

3x3 Basketbol, dünyanın her yerinde oynanan farklı formatlardaki sokak basketbolundan esinlenerek geliştirilen bir spordur. Bu oyunda üç kişilik iki takım yarı saha içinde karşı karşıya gelir. 3 asil ve 1 yedek oyuncudan oluşan takımlar, tek potada 10 dakikalık maçlar oynar. Hücum süresi 12 saniye olan maçlarda takımlara sınırsız oyuncu değişimi hakkı tanınırken, bireysel faul yerine takım faulü uygulanır.

Gaziemir Belediyesi, bu tür spor organizasyonlarıyla kentin spor hayatına katkıda bulunmaya devam ediyor. Basketbolun yanı sıra futbol, voleybol, tenis ve yüzme gibi farklı branşlarda da düzenlenen turnuvalar, Gaziemir'i spor kenti olma yolunda ilerletmeye yardımcı oluyor.

Editör: Sedef Didem Ezme