Cumartesi ve pazar günleri İzmir ile Balıkesir düellosu vardı. Cumartesi Altınordu Balıkesirspor'u, pazar günü ise Bandırmaspor Altay'ı konuk etti. İkisinin yorumlarını aynı gün gazetede yayınlamayı uygun gördüm. İki karşılaşmada da anlayamadığım birbirine benzer şeyler vardı. İlk maçta Altınordu'nun gençleri çok çok iyi mi oynadı, ikinci maçta ise Altay çok çok kötü mü oynadı? Yoksa böyle görünmesinin sebebi rakiplerinden mi kaynaklanıyordu.

Bandırmaspor tam gaz

Bandırmaspor, konuk ettiği Altay'ı neredeyse sahadan sildi dersem yeridir. Müsabakaya çok iyi başladı, atak üstüne atak gerçekleştirdi, bir de üzerine rakibini kalesine hiç yaklaştırmadı. 27. dakikada Doğan'ın takipçiliği ile öne geçti. Yine de aynı oyuna devam etti, skoru korumayı düşünmedi, 2. gol için yüklendi. Uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve üst üste 4. galibiyetine imza atmış oldu.
Altay, inanılmaz derecede etkisizdi. Topa daha çok sahip oldu ancak ceza alanına yaklaşamadı bile. İlk şutunu 72. dakikada çekebildi, ilk tehlikeli atağını 82. dakikada gerçekleştirebildi. Atakların gerisi geldi, gol gelmedi.
Puan durumunu bilmeyen ve bu müsabakayı izleyen biri, İzmir ekibinin orta sıralarda, rakibinin ise liderlikte olduğunu düşünürdü.
***
Her zaman söylediğim gibi, siyah beyazlı takım kaliteli ama yavaş oyunculardan kurulu. Hücuma çıkarken çok top dolaştırıyor, aheste aheste gidiyor, rakip defans hemen toparlanıp, önlemini rahatça alıyor.
***
Gollerde büyük hatalar göze çarptı. İlkinde Berkay arkasından gelen rakibini fark edemedi. Pas vermek isterken kaptırdı ve kaleciyle karşı karşıya kalmasına ve golü atmasına neden oldu. Bir diğer hata da kaleci Cihan'daydı. Hızla çıkıp açıyı kapatması gerekirken, yerinde kalıp, kendini bir tarafa bıraktı.

Gençler dimdik ayakta kaldı

Altınordu, onca eksiğe rağmen, 4 tane 18, 1 tane 16 yaşındaki gençle sahaya çıkmasına, 29 dakika boyunca 1 kişi eksik oynamasına rağmen, ezilmedi, büzülmedi, heyecan yapmadı, dişe diş mücadele etti, deneyimli kadrosuyla sahaya çıkan Balıkesirspor’dan 1 puan almayı başardı.
Başardı demek aslında yanlış olur. Karşılaşmada üstün taraf yoktu. Ortada bir maçtı. Bol pozisyon gördük, gol göremedik ve maç 0-0 sona erdi.
***
Bunca deneyimsiz ve az deneyimli oyuncuyla sahaya çıkmasına rağmen, Altınordu mu çok iyiydi yoksa Balıkesirspor mu üstünlük kurmayı başaramadı, anlayamadım. Basit hatalar yapan olmadı, ellerine yüzlerine bulaştırmadılar, izleyenlere ‘ben daha çaylağım’ hissi vermediler. Çatır çatır oynadılar.
***
Balıkesirspor, kötü gidişine devam etti, üst üste 7. maçından da galibiyet alamadan haftayı kapattı. En son galibiyetini bu sahada, yani Aziz Kocaoğlu Stadı’nda Altay karşısında 3-1’lik skorla elde etmişti. Onda da mahkum oynamış, buna rağmen yenmeyi başarmıştı. Sadece 3 beraberlikle yetindi ve geleceği için karanlık bir tablo çizdi. Şu ana kadar Cihat Arslan da 4 haftalık periyotu boyunca takıma bir şey kazandıramamışa benziyor. Bazı şeylerin değişmesi şart...