Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren, bu sezon dünya genelinde buğday üretiminin iyi olmasının beklendiğini ve arzda herhangi bir sıkıntı öngörülmediğini açıkladı.

Eren, dünya genelinde buğday üretiminin artış gösterdiğine dikkat çekerek, geçen yıl düşük seviyelerde seyreden fiyatlar ve buna bağlı olarak arzda yaşanan sıkıntının bu yıl beklenmediğini ifade etti. Türkiye'de de geçen yıl üretimin iyi olduğunu belirten Eren, bu yıl da benzer bir tablo öngördüklerini dile getirdi.

Çandarlı'daki yangın 8 saat sonra söndürüldü Çandarlı'daki yangın 8 saat sonra söndürüldü

Lokal bazlı bazı kuraklık problemleri yaşansa da son dönemde gelen yağışlarla birlikte hasatla ilgili olumlu gelişmelerin yaşandığını belirten Eren, Türkiye'nin geçen seneden iyi bir stokla yeni sezona girdiğini ve bu durumun arz açısından olumlu bir tablo oluşturduğunu vurguladı.

Eren, bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) müdahale alım fiyatlarının yüksek olmasını beklemediklerini ve devletin yeniden stok yapmak istemeyeceğini belirtti. Dünya buğday fiyatlarının salgın öncesi seviyelere dönmemekle birlikte düşük seviyede seyrettiğini belirten Eren, tedarikçiler olarak devletin yükünü hafifletmeyi ve stok yapmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Buğday arzının güçlü ve üretiminin yeterli olmasıyla birlikte, bu sezon Türkiye'de ve dünya genelinde buğday fiyatlarında istikrarlı bir seyir bekleniyor.

Editör: Sedef Didem Ezme