İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda önemli bir jestte bulundu. Başkan Tugay, makamını Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu'na devretti. Bu özel gün vesilesiyle Türkiye'nin uluslararası alandaki temsilini düşleyen 10 yaşındaki Alya Ada, "Paylaştıkça Her Şey Güzel" şarkısını seslendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği anlayışla karşıladı. Bu özel günün anlamına uygun olarak, Başkan Tugay koltuğunu Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu'na devretti. Alya Ada, bu fırsatı değerlendirerek Türkiye'nin uluslararası alandaki temsiline ilişkin hayallerini paylaştı ve duygusal bir performans sergileyerek "Paylaştıkça Her Şey Güzel" şarkısını seslendirdi.

Başkan Tugay, Alya Ada'nın ailesiyle birlikte makamında ağırladı ve 23 Nisan'ın önemini vurguladı. Tugay, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte bugünü çocuklara armağan ettiğini hatırlatarak, Alya Ada'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Başkan Cemil Tugay'dan Mimarlar açıklaması! Başkan Cemil Tugay'dan Mimarlar açıklaması!

23 nisan

Kayıt stüdyoları kentin farklı bölgelerine yayılacak

Sohbet sırasında Alya Ada müziğe ilgisi olduğunu belirtti. Başkan Tugay, yeni yeteneklerin keşfi için Karşıyaka’da kurulan kayıt stüdyosunu kentin farklı bölgelerinde yaygınlaştırılacağını bildirdi. Daha sonra koltuğunu Alya Ada’ya emanet eden Başkan Tugay, “Hayırlı olsun, artık belediye başkanısınız, başarılar dilerim” İfadelerini kullandı.


Alya’dan 23 Nisan barış mesajı

Uluslararası alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi düşlediğini söyleyen Alya Ada Nizamoğlu Başkan Tugay’dan devraldığı makamında önerilerini sıraladı ve şarkı söyledi. “Paylaştıkça çiçek güzel, paylaştıkça sanat güzel, paylaştıkça hayat güzel, paylaştıkça her şey güzel” sözlerinin öne çıktığı şarkısıyla Ada Nizamoğlu, 23 Nisan’da barış mesajı verdi.

Nizamoğlu, “Yeteneklerimizi keşfetmeye yönelik ücretsiz kursların, hayvan sevgisini hissedebilmek için sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına yönelik bütçenin, sanatı ve sanatçıyı daha iyi gözlemleyebilmemiz için çocuklara yönelik etkinliklerin arttırılmasını, hareket sağlıktır düşüncesiyle yürüyüş günlerinin düzenlenmesini öneriyorum” Şeklinde konuştu.

Muhabir: HABER MERKEZİ