Cep telefonu tarifelerine yaklaşık olarak yüzde 65 oranında bir zam yapıldı. Yeni ücret tarifesiyle birlikte yurtiçi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseldi.

1 Nisan 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi, yıllık yüzde 65 oranında zamlandı. Önceki tarifeye göre bu zam oranı yaklaşık olarak yüzde 28'e denk geliyor.

Yurtiçi Aramaların Dakikası 3 lira 12 kuruş

Yeni ücret tarifesi kapsamında, yurtiçi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseltildi. Ayrıca, hat devir ücretleri için 59.83 TL, isim veya unvan değişikliği için 40.86 TL ve numara değişikliği hizmetleri için 136.52 TL ücret alınacak.

Kullanıcı Hatası Yaşanan Kartlardan Ücret Talep Edilecek

SIM kartlarının değiştirilmesi durumunda, garanti kapsamındaki işlemler ücretsiz olmaya devam ederken, kayıp, çalıntı veya kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek SIM kartları için 136.52 TL ücret talep edilecek.

Faturalarında detaylı görüşme ücretlerini görmek isteyen kullanıcılar, her bir ayrıntı sayfası için 4 lira 9 kuruş ödeyecekler. SMS ücretleri ise yurtiçi için 2 lira 23 kuruş, yurtdışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi.

Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeli ise 8 lira 84 kuruş oldu. Mobil Azami Ücret tarifesi, yılda iki kez güncelleniyor; 1 Nisan ve 1 Ekim tarihlerinde. Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone gibi mobil operatörler, bu tarifede belirlenen ücretlerin üstünde bir ücret talep edemiyorlar.

Yurtdışından Gelenlerin 180 Gün Süresi Var

Yurt dışında ikamet edenlerin getirdikleri cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi uzatılabilecek.

Renault Group’tan 2024 ilk yarısında güçlü performans! Renault Group’tan 2024 ilk yarısında güçlü performans!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin X hesabından yapılan açıklamaya göre, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecek.

Editör: Nurican ALBAYRAK