Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Merkezi tarafından  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'dan İzmir'e dönüşünde Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Havalimanı çıkışında büyükşehir adayı Tugay, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte seçim otobüsü üzerinden partileri selamdı. Burada konuşan Tugay, partisinin İzmir'de 31 Mart seçimlerinde rekor oy alacağını ve 30 ilçede belediye başkanlıklarını kazanacağını söyledi.

I M G 1709

"BU ŞEHRİN YETİŞTİRDİĞİ KARDEŞİNİZİM"

“Sizler İzmir'siniz. Sizler CHP’siniz, sizler Cumhuriyet’siniz, sizler Atatürk'ün askerlerisiniz” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “Sizler bu ülkede her zaman halkın maruz kaldığı haksızlıklara karşı, yokluklara karşı, adaletsizliklere karşı dertlenen ve mücadele eden asil yol arkadaşlarımızsınız. Hepiniz iyi ki varsınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben bu şehrin dört bir yanında yaşadım. Çocukluğum Balçova'da geçti, gençliğim Buca'da geçti. Ege Üniversitesi’nde, Bornova'da okudum ve bir süre orada yaşadım, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde görev yaptım. Bu şehrin yetiştirdiği, bu şehrin bir meslek sahibi yaptığı, onurlandırdığı bir kardeşiniz, bir arkadaşınız olarak CHP’ye üye oldum. CHP’nin bir neferi olarak başladığım siyasi yaşamımda pek çok görev yaptıktan sonra partimiz 2019 yılında bana Karşıyaka Belediye Başkanı olma onurunu verdi” dedi.

Sondakika |  İYİ Parti yeni genel başkanını seçti | İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu! Sondakika | İYİ Parti yeni genel başkanını seçti | İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu!

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Demokrasinin bir nöbet değişimi olduğunu vurgulayan Tugay, “Bir görevi yerine getirirsiniz ve bir bayrağı bir başka arkadaşımıza teslim edersiniz. Ne mutlu bana ki bu dönem partim, bana, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını layık gördü. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e MYK ve Parti Meclisimize, milletvekillerimiz ve bu süreçte yanımda olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Hepsi sağ olsun, var olsunlar. Benden önce elbette ki bu bayrağa birileri taşıyordu. Rahmetli Ahmet Piriştina, sayın Aziz Kocaoğlu ve son olarak geçen beş yıl boyunca Başkanımız Tunç Soyer bu bayrağı taşıdı, dünyanın en güzel şehri olan İzmir'i hizmet ettiler. Her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarla her zaman birlikte olacağız, omuz omuza olacağız. Onların deneyimlerinden faydalanacağız” diye konuştu.

I M G 1667

TUGAY'DAN İZMİRLİYE EV VE İŞ SÖZÜ

İzmir’i zenginleştirip, kalkındıracağının belirten CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay, “İzmir; çağdaş, demokrat, laik, adalete ve insan haklarına saygılı, insanlara özgürlük ve mutluluk veren, ülkesine ise güç ve cesaret veren bir kenttir. İzmir, Türkiye’nin ve Cumhuriyet’in simge kentidir. Biz Bu emaneti, bu mirası CHP olarak bugüne kadar onurla ve gururla taşıdık. Şehrimizi her türlü istismardan koruduk. İnsanlarımızın özgürlükleri, hakları için mücadele ettik. Sosyal politikalarımızla, toplumumuzun yaşadığı zorluklara karşı adeta bir sigorta görevi gördük. Bundan sonra da böyle yapacağız. Aldığımız bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. İnsanlarımıza daha sahip çıkacağız. Ev sahibi olmayanları ev sahibi yapacağız, iş sahibi olmayanları iş sahibi yapacağız. Tarımda zorluk yaşayan çiftçilerimize daha fazla destek olacağız. Biz İzmir'i zenginleştireceğiz, kalkındıracağız. Gençlerimiz artık bu şehirde yaşamak isteyecek. Bu şehirde yaşayan her vatandaşımız bilecek ki İzmir Büyükşehir Belediyesi onların her zaman yanlarında olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi elleri temiz, yürekleri temiz insanlar tarafınca yönetilecek. Bu şehirde taş üstüne taş koymak isteyen, bizlere katkı vermek isteyen herkese yol açacağız. İnsanlarımıza belediye hizmetlerini daha fazla ve daha uygun fiyatlarla götürmek için de üzerimize düşeni yapacağız. İzmir'i, Türkiye'nin en yaşanabilir, düzenli ve refah içindeki şehri yapma yolunda hazırladığımız projelerimizi iki ay boyunca arkadaşlarımızla beraber birer birer anlatacağız. Göreceksiniz, bu şehir Türkiye'de herkesin yaşamak istediği bir yer olacak" şeklinde konuştu.

"İZMİR İÇİN DAHA İLERİ"

Bir an önce İzmirlilerle buluşmak istediğini dile getiren Tugay, “Herkes İzmir’e zaten gıptayla bakıyor ve bu, bugüne kadar İzmir’deki CHP’li yerel yönetimlerin başarılarıdır. Bunu bize çamur atmak için konuşanların aklına, önümüzdeki aylarda ve yıllarda sokmak benim boynumun borcu olsun. Hava soğuk ama kanımız sıcak, içimiz kıpır kıpır, heyecanımız yüksek. Bir an önce sahaya çıkmak istiyoruz. Çalışmak istiyoruz. Halkımızla buluşmak istiyoruz. Onlara nasıl bir İzmir vaat ettiğimizi anlatmak istiyoruz. Onun için haydi hep birlikte İzmir için daha ileri diyoruz” ifadelerini kullandı.

I M G 1637

TUGAY'DAN 30 İLÇE İDDİASI

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan'ı yanına davet eden Tugay, “Kimse bizi bölemeyecek, parçalayamayacak. Bir bütün halinde 30 ilçemizde kazanacağız. Oy rekoru kıracağız” dedi.

"HEP BERABER BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Konuşmasının başında son 5 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan CHP'li Tunç Soyer’e teşekkür eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise “Aday adaylığı süreçleri zorludur, çetindir. Yaklaşık iki aydır 407 aday adayımız, gece gündüz demeden, sokak sokak, el ele, kahve kahve, pazar yeri, pazar yeri sosyal belediyeciliği, CHP’nin yerel yönetimler politikalarını anlatıyor. Tabii ki her bir ilçede bir arkadaşımızla yarışacağız. Ama bugüne kadar emek veren, ter döken projeler geliştiren, onlardan yararlanmaya devam edeceğimiz 407 aday adayı sizlerden kocaman bir alkış istiyorum. Değerli yol arkadaşlarımız, Sayın Tunç Soyer, 10 yıl Seferihisar'da, 5 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesinde bizler için, İzmirliler için, CHP’liler için çalıştı, ter döktü. İzmir'i demir ağlarla örmek için gece gündüz çalıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer için de sizden kocaman bir alkış istiyorum Kendisinin deneyimlerinden hem Sayın Cemil Bey hem biz CHP’liler bilgeliğinden yararlanmaya devam edeceğiz. Görev yapmış tüm ilçe belediye başkanımıza da verdikleri emekler için canı gönülden teşekkür ediyorum. Onlar için bir alkış istiyorum. Hep beraber olmaya devam edeceğiz Bizler bir arada, kırılmadan dökülmeden hep beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz arkadaşlar” diye konuştu. 

I M G 1693


"CHP BAYRAĞINI BİR KEZ DAHA DALGALANDIRACAĞIZ"


Açıklamalarının devamında ise İl Başkanı Aslanoğlu, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in takdiri, MYK ve Parti Meclisimizin kararıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Cemil Tugay olmuştur. Kendisine başarılar diliyoruz. Ama sadece başarı dilekleriyle geçmiyoruz. Bizler il örgütü, ilçe örgütleri olarak tüm CHP’liler olarak gece gündüz partimiz için partimizin adayı için çalışmaya devam edeceğiz. Sizler de çalışmaya söz veriyor musunuz? Sizler zaten Dr. Cemil Bey’i tanıyorsunuz, içinizden biri, örgütten biri, ilçe yöneticiliğimizi yaptı, 5 yıldır da Karşıyaka Belediye Başkanımız… Zaten yol arkadaşımız. Beş yıl belediye başkanlığı dönemi boyunca edindiği tecrübelerle, yeni bir vizyonla İzmir için gece gündüz çalışacak. İzmir’in öz evladı bir belediye başkan adayımız var. Sadece büyükşehirde değil 30 ilçede birbirinden pırlanta adaylarımız var. Adaylarımızın 9’u kadın… Kadın dostu İzmir için muhteşem bir rakam. Kadınlarımıza sahip çıkacağız. Onlar için de bir alkış istiyorum. Deneyimli, genç, pırıl pırıl kadrolarla geliyoruz. Otuz ilçede ve büyükşehirde, CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ