Başkan Onur Emrah Yıldız'ın liderliğinde gerçekleşen toplantıda, Sasalı Mahallesi'nde yaşanan imar sorununa çözüm bulunması ve emektar sporcu Yaşar Kara'nın isminin Balatçık Mahallesi'nde bulunan halı sahaya verilmesi kararlaştırıldı.

Sasalı Mahallesi'nde İmar Sorununa Çözüm Aranıyor

Meclis, Sasalı Mahallesi'nde yaşanan imar sorununa ilişkin çözüm arayışını gündemine aldı. Başkan Yıldız, AK Parti grubunun önerisiyle gelen konunun önemine vurgu yaparak, bu sorunun çözümünde ilçe belediyesinin tek başına yetkili olmadığını, Ankara'nın da desteğinin gerektiğini belirtti. Konu, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Halı Sahaya "Kel Yaşar" İsmi Verilecek

Balatçık Mahallesi'ndeki halı sahaya, Çiğli'nin emektar sporcularından Yaşar Kara'nın isminin verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Yıldız, Yaşar Kara'nın spora olan katkılarına vurgu yaparak, çocukluk arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği futbol müsabakası sonrasında sporla tanıştığını ve mahallede birçok gence sporu sevdirdiğini ifade etti. "Kel Yaşar" olarak da bilinen Yaşar Kara'nın isminin halı sahaya verilmesi önergesi, meclis üyelerinden tam destek gördü.

Torbalı Belediyesi'nin ilk 100 günü | "205 milyon borç ödedik" Torbalı Belediyesi'nin ilk 100 günü | "205 milyon borç ödedik"

Ankara'nın Desteği Gerekiyor

Başkan Yıldız, Sasalı Mahallesi'ndeki imar sorununa çözüm bulunması için Ankara'nın da desteğinin gerektiğini belirtti. Meclis üyeleri, bu konuda alınacak kararların mağduriyetleri giderecek nitelikte olması gerektiği üzerinde birleşti. Önerge, meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

İhtisas Komisyonları Belirlendi

Meclis toplantısında ayrıca, ihtisas komisyonlarının belirlenmesi için seçim yapıldı. Çevre ve Sağlık, Esnaf, Madde Bağımlılığı ve Mücadele, Aile-Kadın-Çocuk Hakları, Kentsel Dönüşüm, Eğitim-Spor-Kültür-Turizm gibi farklı alanlarda görev yapacak komisyon üyeleri belirlendi. Yapılan seçimlerin ardından 11 ihtisas komisyonunda görev yapacak üyeler belirlenmiş oldu.