Yoğun Gündemle Toplanacaklar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak. Toplantıda neler konuşulacak, gündemde hangi başlıklar yer alacak?

Eski İYİ Partili Ümit Özlale’den Müsavat Dervişoğlu’na Tebrik Mesajı Eski İYİ Partili Ümit Özlale’den Müsavat Dervişoğlu’na Tebrik Mesajı

İsrail'in Katliamı ve Bölgesel Gerilimler

Toplantının en önemli başlıklarından biri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bölgede artan gerilim olacak. Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği ve bölgedeki gerginliğin azaltılması için atılacak adımlar değerlendirilecek.

Sınır Ötesindeki Terörle Mücadele Operasyonları

Bir diğer önemli konu ise sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Özellikle Irak'ın kuzeyindeki operasyonların genişletilmesi planlanıyor. Bu konuda yapılacak değerlendirmeler önem arz ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Irak'a gerçekleştireceği resmi ziyaretin hazırlıkları da toplantıda ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Ekonomi Gündemi

Kabine toplantısının bir diğer önemli başlığı ise ekonomi olacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının son durumu değerlendirilecek. Temel hedef olan enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için alınabilecek ilave tedbirler masaya yatırılacak.

Editör: Nurican ALBAYRAK