Saygılı, mesajında 1 Mayıs'ın işçilerin haklarını ve emeğin değerini vurgulayan, dayanışma ruhunu güçlendiren bir gün olduğunu belirtti. Ayrıca, 1 Mayıs'ın 12 Eylül'ün baskıcı zihniyeti tarafından yasaklandığını ancak AK Parti Hükümeti'nin 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul ederek resmi tatil ilan ettiğini dile getirdi.

Saygılı, çalışma politikalarının merkezine emeği yerleştirdiklerini vurgulayarak, sosyal devlet ve insan merkezli, emek odaklı çalışma politikaları ürettiklerini ifade etti. Darbeci zihniyetin emeğin karşılığını alma mücadelesini baltaladığı dönemlerin geride kaldığını belirten Saygılı, işçileri üretim ve kalkınmanın önemli bir parçası olarak gördüklerini ve bu anlayışlarının güçlenerek devam ettiğini söyledi.

Başkan Saygılı, kazanan bir Türkiye hedeflerinden asla vazgeçmediklerini ve bu hedefe ulaşmada en büyük payın çalışan kesimin, emekçilerin olduğunu vurguladı. Gelecek süreçte işçilerin enflasyona ezdirilmeden refaha kavuşacağına inandıklarını ifade eden Saygılı, mücadelelerinin bu doğrultuda olduğunu belirtti.

Son olarak, Çalışma Meclisi'nin emeğin taraflarını birleştiren ve kalıcı çözümler arayan bir platform olduğunu dile getiren Saygılı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün ruhuna uygun kutlamalarla geçmesini diledi ve tüm işçi kardeşlerinin günlerini kutladı.

Buca’da temizlik harekâtı tam gaz sürüyor Buca’da temizlik harekâtı tam gaz sürüyor

Editör: Sedef Didem Ezme