Denizlispor, sahasında konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 3-2 yenerek, kümede kalma umudunu devam ettirdi. Mutlaka kazanması gereken bir mücadeleydi. Beraberlik bile yetmeyecekti. Çünkü üst sıralarla olan puan farkı yavaş yavaş açılıyordu ve kapatması şarttı. Bundan sonra sadece bu değil, her maçı bir final. Kaybetme lüksü yok.

***

Çok gollü bir maça sahne oldu Denizli Atatürk Stadı. Önce geriye düşen Horozlar, öne geçmeyi bildi. Şok beraberlik golüne cevap vermeyi başarınca, hafta sonunu 3-2'lik galibiyetle kapatmış oldu.

Karşılaşmada ilk şut 15. dakikada geldi. Onda da Recep çaprazdan pas verdi sanırım, top auta gitti.

16. dakikada kullanılan taç atışında defans oyuncuları da ileriye çıktı. Kaptırılan topla Malatyaspor 2 kişiyle hızlı hücuma çıktı. Mustafa Eskihellaç sağ tarafan topu taşıdı. Ortadan koşan Mallan idi. Onunla birlikte de Sacko geriye koşmaya başladı. Beraber giderlerken, Mallan arkadaşına doğru hareketlendi, Sacko onunla gitmeyip, yerini korudu. Bu kabul edilemez bir şey çünkü golü atabilecek bir tek o kişi vardı. Beraber gidip, marke etmeliydi. Bunu yapmayınca Mallan bomboş pası aldı. Kaleciyle karşı karşıya şutu çekti, golünü attı. Dahası Sacko olmasa, ofsayt bayrağı kalkacak ve gol iptal olacaktı. Yani Denizlispor'un ofansif oyuncusu defans yapmaya çalışırken hem adamını boş bıraktı hem de ofsaytı bozan isim oldu. Fakat Sacko galibiyet golünü atarak kendini affettirmeyi başardı.

31. dakikada Rodallega'nın ceza alanı önünden kullandığı faul atışındaki baraj hatasına da değinmeden yapamam. Baraj kuruluyor, barajın içinde 1 kişilik boşluk var. Kalecinin uyarması kazım, uyarmıyor. Barajdaki oyuncuların barajın nasıl yapılması gerektiğini bilmesi gerekir, bilmiyor. O boşluktan topu geçiren Rodallega golü atmayı başardı. Baraj yapmayı bilmeyen oyunculardan biri de kaleciye sitem etti.

44. dakikadaki Murawki ve Recep verkaçlarıyla gelen gol de çok güzeldi, hakkını vermek gerekir.

66. dakika maçın kırılma anıydı. Yakın mesafeden Hadebe'nin vuruşunu Cenk refleksle çıkarmayı başardı, takımının 3 puan almasında katkısı büyük oldu.

***

Yeşil siyahlılar, çok azimliydiler. Çok koştular, savaştılar ve maçı kazanarak 'bizim hala umudumuz var' dediler.